Novinka Babylon's Fall od PlatinumGames (autoři her Bayonetta, The Wonderful 101 či Nier: Automata) a Square Enix se nám přibližuje v nových detailech.

Japonské studio po gameplay traileru v rámci E3 prozradilo, že jejich nadcházející akce bude vyžadovat neustálé připojení k internetu. To bohužel znamená, že nepůjde hrát offline. Na druhou stranu bude mít Babylon's Fall cross-play mezi PC a PS4/PS5 verzemi.

Přečtěte si také: Nová značka od tvůrců Metra, doména pro Ghost of Ikishima, víra v nové Fable

Co se obtížnosti týče, tak ta základní je prezentována jako lehčí než u Nier: Automata. Zkušení hráči budou mít možnosti, jak si tuhle akční hack and slash záležitost více užít a ponořit se do nervy drásajících soubojů.

S těmi souvisejí zbraně. V E3 2021 traileru jsme viděli pět kategorií v podobě mečů, kladiv, štítů, luků a holí. Očekávat jich máme mnohem víc. Už jen z důvodu toho, že zbraně a brnění jsou hlavním způsobem, jak vylepšovat a upravovat svou postavu - v Babylon's Fal nebude žádný strom dovedností.

Trošku škoda pro mnohé hráče je informace, že PlatinumGames neplánují PvP. Místo toho budete vyzváni, abyste spolupracovali s přáteli při eliminaci nepřátel ovládaných umělou inteligencí v jedinečném fantasy světě. V něm je hlavním úkolem dobýt obří babylonskou věž. Uvnitř věže se nachází dokonce i sopky a zasněžené hory. Každé patro věže bude zkrátka jiné a na jeho konci se střetnete s bossem.

Přijetí Babylon's Fall je zatím rozporuplné. Lepší představu si o hře uděláme v uzavřené betě, jež by se měla brzy spustit. Plná verze je v plánu na rok 2022 pro PC, PlayStation 5 a PlayStation 4.