Už zítra od 19:00 našeho času dojde k zahájení akce WitcherCon, speciální série živých přenosů, která se bude věnovat pokusu o seriálového Zaklínače od Netflixu a hrám Zaklínače od studia CD Projekt RED. Už dnes tu ale máme první Věž vlaštovky v podobě kosmetického obsahu, který můžete po dobu následujících 14 dnů zdarma získat v karetním Gwentu.

Gwent: The Witcher Card Game ve verzi pro PC, iOS i Android tak nyní nabízí událost WitcherCon Festival, jež sestává ze série in-game kontraktů s různými cíli, obecně vzato se ale po vás chce jen hrát. A v ideálním případě i tu a tam něco vyhrát. Pokud kupříkladu vyhrajete 6 zápasů v jakémkoliv herním módu, postupně získáte tři mince (Coin) s motivy ikon seriálové verze Geralta z Rivie, Yennefer a Ciri. Jestliže Gwent nehrajete nebo neznáte, tak Coinem se rozumí kosmetická mince, jež označuje, který hráč je zrovna na tahu.

Přečtěte si také: Co očekáváme od červencového WitcherConu?

Za splnění jakýchkoliv sedmi denních úkolů lze zase získat tematický avatar, rámeček avatara a titul Butcher of Blaviken. Ti, kteří mají dílo Netflixu nakoukané, ve vyobrazení avatara i rámečku opět snadno poznají prvky seriálu, titul je ale univerzální, jelikož Geraltův titul „Řezník z Blavikenu“ pochází již z knižní předlohy od Andrzeje Sapkowského a nejednou zazní také napříč herní trilogií od CD Projektu RED.

Jednou z nejpříjemnějších novinek je ale nepochybně nová legendární prémiová karta Sunset Wanderers. Kresba této karty, pro jejíž získání postačí zahrát 100 libovolných karet, možná někomu připomene setkání Geralta a Marigolda v seriálu. Ve skutečnosti se však jedná o motiv z první Journey (obdoby sezón a Battle Passu) v Gwentu, která v rámci kosmetických předmětů a doprovodného psaného příběhu také popisovala první společné dobrodružství Geralta s Marigoldem.

V tomto případě šlo ale samozřejmě o první setkání knižní, potažmo herní verze obou hrdinů, a nutno podotknout, že jde o mnohem zajímavější a knižní předloze věrnější podání než to letmé seznámení kdesi v Nevadské poušti (nebo to možná byla Austrálie), které předvedla druhá epizoda seriálu. Pokud každopádně tuto příležitost získat kartu Sunset Wanderers minete, budete si ji moci v budoucnu vyrobit jako jakoukoliv jinou kartu ve hře.

Jestliže se vám v Gwentu nedostává surovin, ať už jde o Scraps na výrobu karet, Rewards Points pro odemykání dalších odměn, Ore na nakupování soudků (Kegs) s novými kartami nebo o samotné soudky, tak právě pro vás tvůrci připravili ostatní kontrakty dostupné během akce WitcherCon Festival. Stačí hrát zápasy, dávat soupeřům po skončení hry GG a otevřít několik soudků a postupně se vaše zásoba všech výše zmíněných zdrojů může alespoň trochu rozrůst.

Kosmetický obsah k seriálovému Zaklínači můžeme v každém případě považovat za první formální případ přímého styku univerza her, do něhož spadá herní trilogie, Gwent, Thronebreaker nebo komiksy od Dark Horse, a světa seriálu Zaklínače. Něco takového bylo nejspíš jen otázkou času, i bez ohledu na WitcherCon, jelikož už v předchozí Journey v Gwentu, která se zaměřovala na život Yennefer, bylo možné vysledovat určité rysy inspirace seriálem.

Mnozí fanoušci knih a her něco takového nesli s nelibostí, čemuž se nelze příliš divit. Seriál je koneckonců proslulý tím, jak svévolně, zbytečně a mnohdy zcela nesmyslně nakládá s příběhem, postavami, reáliemi a světem Sapkowského knih. Z tohoto úhlu pohledu se tedy nelze divit znepokojení fanoušků při představě, že se světy seriálu a her, které jsou navzdory určitým odchylkám mnohem věrnější předloze, přestože se odehrávají v jiných dobách než knihy, spojí a navzájem ovlivní. Tentokrát jde ale naštěstí o kosmetické věci, které přímo nijak nezasahují do příběhu. Tak snad to tak i zůstane, přesněji řečeno, snad se v budoucnu dočkáme spíše případů, kdy hry inspirují seriál. Při pohledu na fotografie Divokého honu a dalších novinek v chystané druhé sezóně seriálu je ale zjevně něco takového znovu jen otázkou času.