Znalci a jistě také fanoušci her vývojáře Hidea Kojimy ví, že po jeho rozchodu se společností Konami si Kojima založil své studio a brzy představil, na čem dělá: Death Stranding. Z prvotních dojmů byli všichni velice nadšeni, že se (byť v prapodivném) traileru ukázal Norman Reedus, kterého můžeme znát jako Daryla z The Walking Dead (česky Živí mrtví). Reedus předtím spolupracoval s Kojimou na novém Silent Hills, ale poté na světlo vyplynuly neshody mezi Kojimou a Konami, načež byl Silent Hills stornován.

Dobře, Reedus spolupracuje nadál. Jenže o čem to Death Stranding tedy je? Dovolím si vám říct vtip: To zjevně neví nikdo kromě samotného Kojimy. Reedus se již dávno vyjádřil tak, že úplně nechápe, o čem to je, ale že to je strašně zajímavé. V ukázkách se mihl i slavný hollywoodský režisér Guillermo Del Toro (Hellboy), jenž taktéž spolupracoval na zmíněném Silent Hills. A jak už asi tušíte, ani Del Toro nemá páru, o čem Death Stranding je. A překvapivě ho to strašně baví. Vypadá to až tak, že Kojima neplánuje ani předním lidem sdělit, co že to Death Stranding je. Aspoň prozatím.

Del Toro na redditu prozradil, že po celý den bylo jeho tělo včetně obličeje skenováno. Dodal, že by si velice přál zjistit byť sebemenší detail: "Kojima mě celýho celý den v Torontu skenoval. Potřeboval digitálního avatara (anebo důvod k vydírání), načež mi poslal ukázku, kterou jste všichni viděli. Toť vše. Poslední týdny mi posílá hračky a dárky, ale žádná vodítka. Moc bych si přál vědět víc," napsal na redditu.

Ještě žhavá akce The Game Awards byla využita pro nové záběry Death Stranding. Oproti těm předešlým dává menší náznaky své podstaty, nicméně jestli z toho něco poberete... to je otázka do diskuze. Podle komentářů to vypadá stejně jako u Del Tora či Reeduse - Nechápeme to, ale chceme to

Death Stranding by mělo vyjít... No to vlastně taky nevíme.