Grand Theft Auto V se i přes své stáří nadále skvěle prodává. Za leden/január letošního roku šlo o nejprodávanější hru ve Velké Británii, přitom tahle gangsterská akce vyšla už na podzim roku 2013. GTA V nemělo v UK problém překonat Call of Duty: Modern Warfare, FIFA 20, Star Wars Jedi: Fallen Order nebo Dragon Ball Z: Kakarot. Kdo si tu hru pořád kupuje?!

Společnost Take-Two je pochopitelně ze zájmu o GTA V nadšena, ale v současné době se soustředí na něco jiného. Vydavatel se pustil do boje proti sexuálnímu obsahu. Take-Two se nelíbí nová modifikace Hot Coffee, která do Red Dead Redemption 2 přidává sexuální scény, a chce zastavit její šíření. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby sexuální obsah do svých her nepřidávali samotní vývojáři.

Modifikace navíc neobsahuje žádnou nahotu a využívá pro scény originální prvky hry. Animace pocházejí z drunk bar mise s Lennym. Zvuky jsou potom úplně stejné jako ty, které vydávají jednotlivé postavy, když jsou zraněné. Společnost modera dokonce nařkla z využívání online služeb. Přitom Hot Coffee je dostupný pouze v singleplayeru.

Hlavním důvodem, proč Take-Two vadí Hot Coffee mod, je nejspíše jeho historie. Dříve se totiž stejný mód objevil v GTA San Andreas a způsobil firmě závažné právní problémy. Možná tedy nechce, aby se stejná věc opakovala u Red Dead Redemption 2. Je však důležité dodat, že se oba případy od sebe dost odlišují. 

„Byl jsem trochu překvapený, neočekával jsem, že se Take-Two budou starat o modifikaci pro singleplayer. Vzhledem k tomu, že jsem mod nahrál, je mou povinností zabývat se všemi požadavky Take-Two, protože jsem jediný, kdo má oprávnění k jeho odstranění. Opravdu si nejsem jistý, co chci udělat. Nemám v plánu mod brzy odstranit,“ řekl tvůrce módu Unlosing v rozhovoru pro PCGamesN.

Tak jste to slyšeli sami. Modifikace Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 je stále dostupná zdarma na Nexus Mods a pravděpodobně ještě delší dobu bude. Pokud si tedy chcete ve hře užít trochu jiný obsah, Hot Coffee mod je jasná volba.