Správci konečně zprovoznili Rockstar Games Launcher, který měl od čtvrtečního večera výpadek, který ovlivnil všechny hry na této platformě. Nejvíc se ale dotknul čerstvých majitelů PC verze Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, launcher přestal fungovat jen pár hodin po odemčení remasterované trilogie.

Navzdory opravě Rockstar Games Launcheru jsou předělávky GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas nadále nedostupné. Rockstar se majitelům trilogie omlouvá za problémy a uvádí, že hry nebude možné hrát ani zakoupit do doby, než vývojáři odstraní některé soubory, které jsou omylem součástí těchto verzí. O těchto souborech jsme informovali zde.

„Rockstar Games Launcher je opět online, ale GTA: The Trilogy – The Definitive Edition nebude možné hrát ani zakoupit, dokud neodstraníme některé soubory, které byly omylem součástí těchto verzí,“ napsal Rockstar na sociální sítě podpory dnes po jedné hodině ranní našeho času.

„Omlouváme se za nepříjemnosti a doufáme, že se nám podaří hry rychle zprovoznit,“ dodává tweet podpory. Hráčům je to ale přirozeně málo a twitterové účty Rockstaru jsou zahlceny žádostmi o vrácení peněz. Ty požadují nejen naštvaní hráči na počítačích, kteří nemohou trilogii už dva dny hrát, ale také konzolisté. Na všech platformách se totiž vyskytují grafické problémy, chyby a pády.

„Na Xboxu Series X zamrzne San Andreas pokaždé, když znovu spustím kontrolní bod mise. Hra se načte, ale nemůžu hýbat s postavou,“ stěžuje si například CyberMistt na Twitteru.

Společnost Rockstar je připravena vrátit peníze zákazníkům, kteří o ně požádají. Odkazuje je na stránky své podpory. Při vyplnění je nutné uvést e-mail, datum nákupu a číslo objednávky. Můžete také vysvětlit, proč chcete peníze vrátit. Bohužel nevíme, kdy podpora bude o vrácení peněz rozhodovat, stejně tak, zda se peníze vrátí i hráčům na konzolích. Na stránkách podpory se píše, že odhadovaná doba odezvy je kratší než 24 hodin.

Pokud se na podporu o vrácení peněz budete obracet, tak na stránkách nenajdete kartu pro celou trilogii, nýbrž pro jednotlivé díly.

Problémy s Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition oživují vzpomínky na loňský Cyberpunk 2077, který Sony nakonec stáhla z prodeje na PlayStation Store a vývojáři z CD Projektu RED byli nuceni vrátit hráčům peníze.

Na agregátoru recenzí Metacritic se mezitím objevily první recenze. Dvě hodnocení najdeme u Switch verze, servery Nintendo Life a VGC se rozhodly pro 4/10. To magazín Gameblog.fr udělil PS5 verzi hodnocení 7/10 (?!). Hráči jsou mnohem více nespokojení a GTA trilogii na Metacritic začali bombardovat negativními recenzemi. V těchto recenzích často zmiňují, že chtějí zpět původní verze GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas. Ty Rockstar přestal prodávat ještě před vydáním remasterované trilogie.

Podívat se také můžete na příspěvky od hráčů, kteří sdílejí chyby, na které při hraní Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition narazili: