Článek aktualizován: Po všelijakých spekulacích od důvěryhodných zdrojů se remasterovaná trilogie her GTA 3, GTA: San Andreas a GTA: Vice City stává skutečností. K oficiálnímu oznámení od studia Rockstar Games ještě nedošlo. Důkazem je ale korejská ratingová komise, která hodnotila Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition.

Podle všeho se jedná o údajnou kolekci těchto remasterů. Rockstar prý původně plánoval uvést remastery na trh dříve, ale promluvila do toho pandemie covid-19. Nyní má společnost mít v úmyslu vydat trilogii v průběhu listopadu tohoto roku, alespoň to uvádí Kotaku od svých důvěryhodných zdrojů.

Očekává se, že remastery vyjdou pouze v digitální podobě na konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Chybět nemá Google Stadia, PC a mobilní platformy. I když na PC a Stadii může trilogie dorazit později.

Za vývojem má stát tým Rockstar Dundee, dříve Ruffian Games podepsaný za Crackdown. Remastery mají běžet na Unreal Enginu a mají z větší části zůstat věrné svému původu z éry PS2, ale s lepším rozlišením a novým uživatelským rozhraním.

Podle jednoho anonymního zdroje, který viděl ukázku,  vizuální stránka připomínat silně upravenou verzi klasického GTA.

Některé zdroje později uváděly, že u předělávek Grand Theft Auto dojde k určitým obsahovým změnám, aby byly vhodnější pro současné hráče. O hratelnosti se ví pouze to, že si remastery mají být co nejvíce věrny hrám GTA z éry PS2.

Když se remasterům GTA bude dařit, Rockstar má prý uvažovat o remasteru Red Dead Redemption, uváděly dříve zdroje.

Podívejte se na naše video 8 věcí, které chceme od remasterů GTA:

8 věcí, které chceme od remasterů GTA