Grand Theft Auto Online má vážnou bezpečností chybu na PC. Zaznamenány jsou případy, kdy hráči přišli o veškerý dosažený postup ve hře, případně o přístup ke svému hernímu účtu. Ohrožen může být i operační systém, kdy se k hackeři mohou dostat k souborům v počítači nebo v extrémních případech do něj zanést malware – spustit nežádoucí program. Takové případy zatím naštěstí zaznamenány nebyly.

Některým hráčům se stalo, že jim na účtu v GTA Online přistála miliarda dolarů, za což obdrželi od Rockstaru ban. V jiných případech nešlo hrát, blbla kamera, s postavou nešlo chodit apod.

Známý insider Tez2, jenž se specializuje na GTA, tvrdí, že v Rockstaru o problému vědí a pracují na jeho vyřešení. Vývojáři se zatím k situaci nevyjádřili. Každopádně, většina modderů doporučuje GTA Online na počítači nehrát, aby nedošlo k napadení vašeho účtu a počítače přes exploit (dříve tohle postihlo Dark Souls). Pokud by k napadení přesto došlo, mělo by pomoci smazat složku Rockstar Games z dokumentů v počítači a následně spustit GTA Online, aby došlo k obnovení dat ze serveru.

Počkat s hraním doporučuje také Speyedr, tvůrce Guardianu, populárního firewallu pro GTA Online, jenž chrání před podvodníky. Speyedr se obává, aby jeho nástroj nebyl zneužit, proto do něj dočasně zablokoval přístup. Také byste neměli používat Guardian stažený z externích zdrojů, protože jde pravděpodobně o zastaralou verzi softwaru.

Situaci budeme sledovat a jakmile bude něco nového, článek aktualizujeme, případně napíšeme nový.