Když už je ten velký Heist event za námi, nezbývá nic jiného než se připravit na novou aktualizaci, která přinese nový heist. To ale není všechno, tentokrát na sebe rádi hodíte plavky. Ptáte se proč? Rockstar připravuje největší aktualizace v historii GTA Online. Společně s novým heistem dorazí celý ostrov. Takový zásah do mapy ještě Grand Theft Auto V nezažilo a nejlepší na tom je, že ostrovem to nekončí.

Nový heist nese název Cayo Perico a do hry zamíří již 15. prosince/decembra. Jestli si myslíte, že heisty už jsou nuda, jelikož jsou pořád stejné a bez jakékoliv inovace, tak tohle je něco pro vás. Rockstar totiž nastínil, že se zde dočkáte zcela jiného designu než doposud, a navíc půjde celá akce odehrát i bez pomoci ostatních hráčů. Takže pokud radši hrajete sami, nic vám nebrání si nový heist užít. V případě, že si chcete zahrát ve skupině, můžete k sobě přizvat až tři další hráče.

Přečtěte si také: Vše, co potřebujete vědět o PlayStation 5. Ultimátní FAQ

Co se ostrova týče, tak ten bude velkou součástí nového heistu. Jmenuje se Cayo Perico a bude vaším cílem. Na něm na vás čeká ohromné bohatství v podobě zlata, umění a peněz. Než se k tomu všemu dostanete, bude třeba si poradit s ochrankou ostrova. Zvolíte opatrný přístup, nebo vyrazíte přední dveře a k cennostem se prostřílíte? Volba je čistě jen na vás.

Všechny své plány budete spřádat v nové základně, která se tentokrát nachází pod vodou, přesněji v ponorce. Ta je podle Rockstaru „velmi velká, všestranná a plná tajemství.“ Kromě nového heistu se dočká GTA Online nových vozidel, zbraní, společenských míst a sta nových písniček.

Další informace budou brzy následovat.

Na oznámení úplně nového GTA si budeme ještě muset počkat, Rockstar v druhé polovině roku 2021 má v úmyslu vydat GTA Online na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na next-genu obdrží hra exkluzivní obsah a vylepšení se dočká i PC verze. Vývojáři lákají na řadu technických a vizuální vylepšení tak, aby využili výkon PS5, Xbox Series X/S a moderních PC.

Majitelé PS5 si budou moci GTA Online užívat zdarma, dostupné bude po dobu tří měsíců. Když si hru přidáte na účet, měla by vám zůstat.