Studio Rockstar Games překvapilo hráče, když krátce po uvedení PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze Grand Theft Auto 5 a GTA Online představilo předplatné GTA+ pro GTA Online.

Speciální členství bude spuštěno 29. 3. letošního roku výhradně pro next-gen verze multiplayerové části gangsterské akce. Stát bude 5,99 eur měsíčně. Za necelých 150 korun měsíčně obdrží předplatitelé každý měsíc 500 tisíc virtuálních GTA dolarů, které budou moci utratit ve hře, a další bonusy. Ty se budou pravidelně měnit.

Od 29. 3. do 27. 4. v rámci GTA+ budou tyto výhody:

  • Auto Principle Deveste Eight spolu s bezplatným vylepšením Hao's Special Works a laky v modré, růžové, žluté a černé barvě.
  • Auto Shop v lokalitě LaMesa je zdarma k dispozici v Maze Bank Foreclosures – zahrnuje sortiment herních aktualizací od Los Santos Tuners. Současní majitelé Auto Shopu se mohou do La Mesy přestěhovat bez dalších nákladů.
  • Odpuštění poplatků za členství v LS Car Meet. Stávajícím členům LS Car Meet s GTA+ bude v tomto období akce vráceno 50 000 GTA$.
  • Majitelé jachet mohou bezplatně upgradovat na Aquarius Super Yacht.
  • Tričko Gussét Frog Tee a basketbalový dres a šortky se automaticky přidají do vašeho šatníku.
  • Livery Conveyor pro Mammoth Avenger, HVY APC a TM-02 Khanjali.
  • Trojnásobek GTA$ a RP v sérii závodů HSW.
  • Double Car Meet Reputace ve všech závodech Road Racing Series.

Navíc předplatitelé GTA+ získají každý měsíc další bonusy související s různými aspekty GTA Online, včetně legendárních automobilů. V PlayStation Store a Microsoft Store si ještě mohou vyzvednout Shark karty s digitálními penězi navíc a dalšími předměty.

V komentářích nejen u nás, ale také na různých zahraničních fórech jste si mohli přečíst stížnosti hráčů na to, že Rockstar nenabízí vylepšení pro PS5 a Xbox Series X/S zdarma. I přesto se Grand Theft Auto 5 stalo nejprodávanějším digitálním titulem na britském trhu ve dnech od 14. do 20. 3.

55 procent patří PS5 verzi, zatímco 35 procent mají verze pro Xbox Series X/S. Je zajímavé, že u Xboxu One, PC a PS4 je to 6 procent, respektive 3 procenta a jedno procento. Next-gen verze je druhou největší digitální premiérou letošního roku ve Spojeném království – po Elden Ringu.