Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Aby nedošlo k přehnaným očekáváním a poté nežádoucímu zklamání, tak nové Grand Theft Auto na Gamescomu oznámeno nebude. Řekl to sám moderátor a producent Geoff Keighley, který nám ukáže hry nadcházejících měsíců již dnes od 20:00. My pro vás budeme celou prezentaci živě vysílat s českým komentářem.

- Survival Grounded od Obsidianu obdržel rozšíření přidávající velkého děsivého ptáka, blechy, perky a mnoho dalšího. Hra se v předběžném přístupu na Xboxu One a PC postupně rozrůstá.

Přečtěte si také: Zahráli jsme si Mafia: Definitive Edition s českým dabingem

- Legendy Puyo Puyo a Tetris se spojily do Puyo Puyo Tetris 2 a vyjdou 8. 12. letošního roku na Switch, Xbox Series X, Xbox One a PS4, PS5 verze dorazí koncem téhož roku. „Skládejte, řetězte a vytvářejte comba, jež vám zajistí cestu k vítězství ve hře, která spojila dvě legendární hry do jedné,“ dodává Sega. Hra bude dostupná i v krabičce.

- Bláznivá verze battle royale akce je opravdovým hitem. Hra Fall Guys se stala nejstahovanější hrou v historii PlayStationu Plus. Navíc na Steamu se už prodalo více než 7 milionů kusů.

- Při zakoupení Marvel’s Avengers bude nutné stáhnout day one patch o velikosti 18 GB. Ten nejen opravuje chyby, ale také upravuje hru na základě zpětné vazby z bety a přidává lokalizaci pro řadu jazyků. Aktualizace je vyžadována pro všechny hráče. Severy se zapnou 1. 9., kdy vychází hra v dražší edici. Ty standardní o tři dny později.

- Nintendo Switch rozšířila bezplatná akční MMO hra od Wargamingu. Společnost na eShop přidala World of Tanks Blitz s exkluzivním obsahem a podporou cross-play se všemi dalšími platformami. Pokud jste hráli hru na iOS, macOS, Android, Windows 10 nebo Steamu, tak můžete svůj účet jednoduše přenést na Switch i s dosaženým pokrokem. Všichni na Switchi pak obdrží 1000 zlatých, 3 dny prémiového účtu a amerických tank střední třídy.

- Pokud máte ve svém tabletu nebo mobilu s operačním systémem iOS nainstalované Fortnite, tak můžete hru nadále hrát, ale nedostanete se k žádným aktualizacím. Až bude spuštěna čtvrtá sezóna druhé kapitoly, tak stále budete hrát verzi 13.40, která obsahuje pouze současnou třetí sezónu. Nedostanete se tak k novému obsahu ani novému Battle Passu, Apple totiž blokuje aktualizaci Fortnite, které bylo z App Store odstraněno.

- Aktualizaci má také PlayStation 4. Firmware konzole byl updatem o velikosti 471,4 MB vylepšen na verzi 7.55, která se zaměřila na výšení výkonu systému.

Přečtěte si také: Call of Duty: Black Ops Cold War v traileru ukazuje studenou válku a odhaluje velké změny v kampani

- MudRunner Mobile má novou mapu. DLC přidalo pobřežní Ridge oblast, nová vozidla a nové možnosti pro hraní, které můžete prozkoumat a experimentovat s nimi.

- YouTube kanál Push Square vytvořil video věnované sedmi neobvyklým chybám v The Last of Us Part II. Uvidíte mimo jiné poblázněného koně, Dinu kráčející dozadu, nepřirozeně zkroucené ruce, vznášejícího se Joela i nesmrtelného Tommyho. Stalo se vám něco z toho při hraní?