Musí být nový díl série Grand Theft Auto jiný, aby dostatečně zaujal hráče? Značka od studia Rockstar Games patří mezi jedny z nejznámějších a poslední díl trhá prodejní rekordy. GTA 5 se dosud prodalo více než 155 milionů, což vývojářům dává dostatečný prostor, aby s další hrou nemuseli chvátat.

Jamie King, jeden ze spoluzakladatelů Rockstar Games, sice už ve společnosti nepracuje, ale myslí si, že se GTA 6 od GTA 5 a předchozích dílů může zásadně lišit. Podle něj by vývojáři u nového dílu nemuseli sázet na drsná témata, protože doba se mění. Tomuto názoru nahrává nedávno vydaná remasterovaná trilogie GTA, kde byla některá místa cenzurovaná.

Místo toho mohou tvůrci sáhnout po něčem lacinějším, což dosud neudělali, ale mohla by to pro ně být příležitost, jak překvapit hráče. Navíc úspěch GTA 5 a GTA Online dává Rockstaru dostatečný prostor a možnost mírně experimentovat.

Co myslíte, je možné, aby GTA vynechalo satirický humor, jenž je v DNA této série? Z Rockstaru v posledních letech odešelo několik zkušených vývojářů a vizionářů, zejména Leslie Benzies a Dan Houser, kteří celému kolosu veleli.

Je otázkou, zda má King ještě nějaké kontakty v Rockstaru. Působí to na nás spíše jako jeho názor.

Insider AccNGT, který se nedávno proslavil zveřejněním grafiky a detailů v té době ještě neoznámené hry Star Wars Eclipse, tvrdí, že vývoj nové Grand Theft Auto je chaotický, což podle něj má vést k výsledku za očekáváním. Spousta hráčů má být podle něj zklamaná z některých aspektů hry, přičemž nemá jít o grafiku.

Pokud by GTA 6 bylo oznámeno letos / začátkem roku 2022, byl by to dle něj důvod k obávám. Projekt údajně potřebuje hodně času na optimalizaci a vylepšení.

Stojí za zmínku, že AccNGT je další osobou, která se v posledních měsících zmiňuje o problémech ve vývoji GTA 6. Doufejme, že to v Rockstar Games zvládnou.