Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Jak by vypadalo Grand Theft Auto V na PlayStationu 10 a Xboxu Series XXXX v roce 2050? Jeden fanoušek se nám to rozhodl názorně ukázat v upraveném traileru. V něm se GTA V chlubí, že se prodalo 500 miliard kusů a na podzim roku 2050 vyjde rozšířená verze na novou generaci konzolí. Jinak vidíme starého Michaela se šedivými vlasy a slibováno nám je rozlišení 40K a 3D HDR.

- Petici za přepsání příběhu The Last of Us Part II podepsalo více než 15 tisíc lidí. Když petice dosáhne na 25 tisíc podpisů, hodlají ji autoři poslat do Sony a požádat, aby scénáristé příběh přepsali. Prý jde o obrovskou neúctu ke všem fanouškům The Last of Us, kteří na pokračování čekali 7 let.

- Barevnou skákačku Ori and the Will of the Wisps si zahrálo více než dva miliony lidí, pochlubilo se Moon Studios. Nesmíme zapomenout, že od vydání je hra v předplatném Xbox Game Pass.

- V EA si pojistili licenci na La Ligu. Nejvyšší španělská fotbalová liga s Barcelonou a Realem Madrid může být v sérii FIFA po dobu dalšího desetiletí. Před časem vydavatel odhalil, že FIFA 20 je nejhranějším dílem série a počet unikátních hráčů meziročně vzrostl o 10 procent.

- Microsoft se nebojí PlayStationu 5. Phil Spencer věří Xboxu Series X. Když sledoval prezentaci PS5, tak si uvědomil, že nový Xbox má výhodu po hardwarové stránce, frekvenci snímků za sekundu a dalších věcech. Spencer se nemůže dočkat, až nám o nich poví více. Stane se tak v červenci, kdy uvidíme hry od divize Xbox Game Studios, což nám připomíná formou teaseru Halo Infinite. Tahle střílečka bude jednou z mnoha důležitých her pro Xbox Series X, ale vyjde také na Xbox One a Windows 10. Teaser potvrzuje frakci Banished.

- Sony představila PlayStation Bug Bounty Program. Jde o veřejný program pro peněžité odměny těm, kteří v kódu PlayStation Network nebo konzolích najdou chyby nebo potenciální zranitelnost sítě/systému. Cílem je udělat z PS Network a konzolí bezpečnější místo.

- Crash Bandicoot 4: It's About Time bude mít offline multiplayer pro dva až čtyři hráče, uvádí popisek hry na PlayStation Store. Titul má také nabídnout vylepšení pro PS4 Pro a využít vibrační funkce DualShocku 4.

- V Kojima Productions obvykle nekomentují fámy ani spekulace, ale mohou potvrdit, že nedávno zveřejněný článek je nepravdivý. Takto japonské studio dementovalo zprávu, že by Hideo Kojima k vývoji P.T. (hratelný prototyp Silent Hills) využil rozpočet, který měl přidělen pro Metal Gear Solid V od Konami.

- V Xbox Game Passu nově Night Call pro Xbox One i Windows 10. Dnes se přidají hry Observation (konzole i PC), The Messenger (konzole) a Streets of Rogue (konzole).

- Dánské studio IO Interactive plánuje dnes ve čtyři odpoledne našeho času stream na Twitchi, kde ukáže více z připravovaného Hitman 3.