Během letošního roku má Grand Theft Auto V vyjít na novou generaci konzolí. Půjde již o třetí generaci konzolí, na které si budeme moci tuhle gangsterskou akci od Rockstaru zahrát. Podle šéfa Take-Two se ale nemusíme bát, že by se jednalo o jednoduchý port. Strauss Zelnick láká na skvělý zážitek.

Zelnick v rámci Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konference uvedl, že remastery jsou součástí strategie Take-Two. Dělají ale remastery jinak. Oproti konkurenci se zaměřují na kvalitu. Chtějí, aby nešlo o obyčejné porty, ale hry, které využijí nový hardware. To se týká také Rockstaru.

Obě firmy chtějí výrazně vylepšovat své hry pomocí nejnovějších technologií. „Děláme to jinak než konkurence - nepřinášíme jen porty. Najdeme si čas, abychom odvedli nejlepší možnou práci pro využití nových technologií,“ řekl Zelnick. „Vylepšujeme technologie, vylepšujeme grafiku a vylepšujeme výkon. To jsou důvody, proč se našim remasterovaným titulům obvykle daří dobře,“ dodal.

Zelnick ocenil práci na předělávkách Mafie a připomenul, že na PlayStation 5 a Xbox Series X/S míří GTA 5 od Rockstar Games.

„Grand Theft Auto 5 bylo při uvedení na trh měřítkem, zůstalo měřítkem u druhé generace a nyní uvidíme, jak si povede u další generace. Jsem si jistý, že Rockstar nabídne skvělý zážitek, což nemůžete udělat u jednoduchého portu.“

Grand Theft Auto 5 prodalo 140 milionů kopií a je více než jisté, že další kusy přidá na nové generaci konzolí od Sony a Microsoftu. GTA je zkrátka záruka výdělku. V Take-Two si to uvědomují. Na posledním setkání s investory Strauss Zelnick zmínil možné předělávky dalších her pro PS5 a Xbox Series X/S. Spekuluje se o GTA Trilogy Remastered. O tom se ale nechtěl Zelnick bavit a prohlásil, že případné oznámení nechá na Rockstaru, včetně úplně nového dílu.