V nové finanční zprávě se společnost Take-Two pochlubila, že obliba dvou velkých her od Rockstaru neklesá. Vlajkové lodě Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2 si připsaly další miliony prodaných kusů.

Do konce března 2022 bylo celkem prodáno 165 milionů kopií gangsterské akce. To je o 5 milionů více než bylo hlášeno v únoru. Dá se předpokládat, že vyšší prodeje ovlivnilo vydání verzí pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. I když v tomto případě chybí data přímo od Take-Two.

Vydavatel neposkytl ani informace o prodeji GTA: The Trilogy The Definitive Edition. Pouze uvedl, že série Grand Theft Auto má na kontě přes 375 milionů kusů.

Red Dead Redemption 2 se zase dostalo na 44 milionů kopií, což je o milion více než v únoru. Celkem má série prodáno 67 milionů kusů. Nyní se spekuluje o vylepšení westernového opusu pro PS5 a Xbox Series X/S.

I díky těmto hrám dosáhla společnost Take-Two ve čtvrtém čtvrtletí finančního roku příjmů 930 milionů dolarů, což je o 11 % více než v roce předešlém. 64 % z toho pochází z mikrotransakcí. Zisk má firma 110 milionů dolarů, což představuje meziroční pokles o téměř polovinu.

Vývoj Grand Theft Auto 6 je v plném proudu. Neočekává se ale, že by v dohledné době vyšlo.