Už jsou to dva roky, co se v předběžném přístupu pro počítače a Xbox One objevil nenápadný survival Grounded od malého týmu uvnitř známého studia Obsidian Entertainment. Tvůrci jsou s vývojem spokojeni, užívají si zájem hráčů a oznamují, že 27. 9. dojde k vydání největší aktualizace. Ta zároveň bude znamenat jedno: Grounded se dostane do verze 1.0.

Těšit se můžete na plnohodnotnou kampaň pro sólo i kooperativní hraní. Příběh vysvětlí, jak jste se ocitli zmenšeni na dvorku, a jak se z této šlamastyky dostanete. Je ale otázkou, zda opravdu bude existovat nějaká možnost, jak se dostat do původního stavu, tedy zvětšit se z velikosti mravence na velikost normálního dítěte.

Dále si budete moci vytvářet nové vybavení, včetně brnění a zbraní, a v neposlední řadě bojovat s obří kudlankou. Aby to nebylo jen o novém nebezpečí, tak komár se stane novým mazlíčkem. Rádi jistě budete i za nový základ pro systém vaření, který umožní začít připravovat jídlo dříve ve hře.

Bude toho ale mnohem, mnohem víc. Mimo jiné se chystá nějaký tajný prvek, jenž ještě není zcela připraven k odhalení. Brzy se ale o něm dozvíme.

Pokud jste právě dostali chuť na Grounded, tak hru najdete v předplatném Game Pass pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One.