Aktualizace: 24 hodin po oznámení se objevily gameplay záběry, rovnou 30 minut z hraní.

Společnosti 3D Realms a 1C Entertainment se spojily, aby hráčům společně přinesly duchovního nástupce legendární akce Hexen. Konkrétně druhého dílu, který vytvořilo studio Raven Software v roce 1997.

Po vzoru Hexenu je Graven zasazen do temného fantasy světa a nejde tak úplně o first-person střílečku, nýbrž akční adventuru s RPG prvky a hádankami. Příběh se soustředí na kněze, jenž upadl v nemilost a byl nucen opustit svou rodnou vesnici. Vykoupení hledá lovením monster a všelijakých démonů, které mu zadává Stvořitel.

Přečtěte si také: Tvůrci Cyberpunku 2077 a Zaklínače za vývoj her utratili přes 121 milionů dolarů

S nepřáteli budete bojovat pomocí řady zbraní, které můžete vylepšit, a kouzel. Celkem je slibováno více než třicet různých typů vybavení. Při tom budete odhalovat motivy kacířské sekty, ředit hádanky založené na životním prostředí a plnit sekundární mise od obyvatel středověkých vesnic.

Celým příběhem bude možné projít v kooperaci s kamarádem, a to jak na rozdělené obrazovce, tak v online multiplayeru, který podporuje až čtyřčlennou partu.

Grafická stránka Gravenu připomíná konec 90. let. O návrh postav se postaral Chuck Jones (Duke Nukem 3D, Half-Life) a o dabing Stephan Weyte (Blood, Fire Emblem, Dusk). Samotný vývoj hry leží na bedrech dánského studia Slipgate Ironworks, které má za sebou Bombsheel, konzolové porty titulů Ancestors Legacy a Daymare: 1998 a připravuje také Kingpin: Reloaded.

Graven vyjde v roce 2021 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X a Nintendo Switch.