Konec spekulacím, domněnkám a dohadům. Společnost Rockstar Games právě oznámila Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Nová kolekce vyjde letos na počítače a konzole, zatímco na mobilní platformy se dostane v první polovině roku 2022.

Nahoře je k vidění krátký teaser trailer.

Definitivní edice GTA zahrne vylepšené díly GTA 3, GTA: San Andreas a GTA: Vice City. Rockstar uvádí, že půjde o plošná vylepšení, která se dotknou grafiky a modernizace hratelnosti. Přitom bude zachován klasický vzhled a atmosféra originálů.

V následujících týdnech chystá Rockstar další informace. V rámci příprav na vydání se příští týden začnou z digitálních obchodů stahovat stávající verze klasických titulů.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vyjde letos na PC (přes Rockstar Games Launcher), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

8 věcí, které chceme od remasterů GTA

V srpnu Kotaku přineslo první informace o této trilogii. GTA 3, GTA: San Andreas a GTA: Vice City mají být remasterovány ve studiu Rockstar Dundee, které se dříve jmenovalo Ruffian Games a společnost Take-Two ho koupila v říjnu 2020.

Tvrdilo se, že tituly vznikají na Unreal Enginu a nabídnou kombinaci nové a staré grafiky.

Koncem září pak jihokorejský výbor pro hodnocení a správu her klasifikoval Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Zdroje Kotaku poté tvrdily, že Rockstar plánuje trilogii vydat letos v listopadu.

Některé zdroje také uváděly, že u předělávek Grand Theft Auto dojde k určitým obsahovým změnám, aby byly vhodnější pro současné hráče. O hratelnosti se tvrdilo pouze to, že remastery mají být co nejvíce věrny hrám GTA z éry PS2.

Nedávno Rockstar odložil připravované next-gen verze Grand Theft Auto 5 a GTA Online. Původně je plánoval uvést na trh v listopadu. Nyní s nimi počítá až v březnu 2022.