Francouzská pobočka Netflixu využívá velkého zájmu o nový díl gangsterské série Grand Theft Auto a na Twitter napsala, že nedočkaví fanoušci studia Rockstar Games mají GTA 6 v zásadě očekávat již brzy.

V současné době nevíme, zda PR tým dostal nějaké informace, ale tweet se rychle šíří internetem a zvědavost hráčů roste. Mezitím se objevují různé teorie. Podle jedné z nich může streamovací gigant připravovat seriál spojený s Grand Theft Auto 6, stejně tak může být zapojen pouze do propagace, případně PR oddělení šikovně využívá obrovského zájmu o hru.

Přečtěte si také: Doména Take-Two může naznačovat, kde se odehrává Grand Theft Auto 6

Dá se předpokládat, že GTA 6 vyjde pouze na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC. Rockstar o novém díle dosud nemluvil, ale jeho vývoj je více než jistý. Jisté jsou také vylepšené verze Grand Theft Auto 5 pro PS5 a Xbox Series X|S, které mají dorazit v průběhu letošního roku. Dle mého je nepravděpodobné vydání GTA 6 letos.

Připomeňme nedávné spekulace. Ty zmiňovaly zasazení GTA 6 do 80. let, což včera vyvrátil známý insider Tom Henderson. Podle jeho informací se nový díl bude odehrávat v moderní době. Důvodem má být multiplayer, který u pátého dílu hraje velmi důležitou roli.

Velký zájem o Grand Theft Auto 6 dokazuje celá řada fiktivních trailerů. Ty mají desítky milionů zhlédnutí. Autoři kupříkladu vypínají u videí komentáře, aby zmátli sledující, případně si založí kanál s názvem studia Rockstar Games. Nejsledovanější trailer se objevil již v roce 2015, tedy necelé dva roky po premiéře GTA 5. Dosáhl na téměř 33 milionů zhlédnutí. To je více než oficiální trailer na GTA 5, ten má 18 milionů.

Generální ředitel Take-Two se před časem vyjádřil, že GTA 5 na novou generaci konzolí nebude obyčejným portem, ale skvělým zážitkem.

„Grand Theft Auto 5 bylo při uvedení na trh měřítkem, zůstalo měřítkem u druhé generace a nyní uvidíme, jak si povede u další generace. Jsem si jistý, že Rockstar nabídne skvělý zážitek, což nemůžete udělat u jednoduchého portu,“ prohlásil minulý měsíc Strauss Zelnick na Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferenci.

Grand Theft Auto 5 prodalo 140 milionů kopií a je více než jisté, že další kusy přidá na nové generaci konzolí od Sony a Microsoftu. GTA je zkrátka záruka výdělku. V Take-Two si to uvědomují. Na posledním setkání s investory Strauss Zelnick zmínil možné předělávky dalších her pro PS5 a Xbox Series X/S. Spekuluje se o GTA Trilogy Remastered. O tom se ale nechtěl Zelnick bavit a prohlásil, že případné oznámení nechá na Rockstaru, včetně úplně nového dílu.