Sony potvrdila datum vydání Gran Turisma 7. Závodní simulátor od Polyphony Digital vyjde 4. 3. 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Fanoušci se mohou těšit na návrat klasických vozů, ikonických tratí a oblíbených režimů, jako je GT Simulation. Cílem vývojářů je vytvořit hru, která zprostředkuje vše z posledních 150 let automobilové a závodní kultury, ať už jste celoživotním fanouškem, nebo objevujete auta poprvé.

Má jít o vyvrcholení série a zároveň titul představující začátek nelehké mise, jejímž cílem je obsáhnout celou šíři automobilové kultury minulosti do jediné videohry.

„Název Gran Turismo znamená v italštině Velká jízda. Již v 17. století se lidé vydávali na dlouhé cesty po evropském kontinentu a v místech svých cest se učili a rozvíjeli. Název je odvozen od těchto cest. Ve stejném duchu se nese i režim kampaně GT, v němž jednotliví hráči budou podnikat své vlastní jedinečné cesty a získávat životní zkušenosti,“ prozrazuje Kazunori Yamauchi, prezident Polyphony Digital a tvůrce série Gran Turismo.

Dnešní trailer nám má dát dobrou představu o atmosféře GT Campaign režimu. Kromě návratu kampaně se vrací i ikonické okruhy, jako je Trial Mountain a High-Speed Ring. V traileru jste si mohli všimnout, že tyto tratě jsou detailnější, aby odpovídaly možnostem PS5.

Dalším bodem je vylepšený Livery Editor s příjemnějším uživatelských rozhraním. Na něj navazuje možnost fotografovat své oblíbené vozy po celém světě. Připraveno je 43 zemích a více než 2 500 míst.

Pochopitelně nemůže chybět celá řada automobilů. Gran Turismo 7 je koncipováno jako hra se sbíráním aut, a to ještě více než minulé díly.