Japonské studio Polyphony Digital se při vývoji Gran Turisma 7 vrací ke kořenům. Kazunori Yamauchi znovu ujišťuje fanoušky, že se nacházející hra bude více podobat klasickým dílům série.

Vývojáři jsou přesvědčeni o jedinečném závodním zážitku. Mluví o něm jako o kombinaci minulosti, současnosti a budoucnosti.

Hlavní tvůrce Yamauchi v nedávném rozhovoru prozradil, že Gran Turismo 7 zdědí některé online prvky z Gran Turisma Sport, například šampionát GT. Současně ale půjde o komplexní hru (jako Gran Turismo 1 až 4) a přinese nejlepší zážitek z Gran Turisma.

Přečtěte si také: Gran Turismo 7 s elektrickým konceptem od automobilky Jaguar

„Vyrostl jsem jako automobilový nadšenec obklopený vlivem japonských výrobců automobilů a automobilových médií. To je základem mé práce. Ačkoli se titul hraje po celém světě, nikdy jsem nezapomněl, že pocházím z Japonska. Nyní cítím odpovědnost a poslání rozšířit japonskou automobilovou kulturu,“ dodal Yamauchi pro Octane.

Gran Turismo 7 by mělo vyjít letos, hra byla oznámena výhradně pro PlayStation 5, kde využije sílu nové konzole a možnosti bezdrátového ovladače DualSense.