Autoři Wasteland 3 ve studiu inXile Entertainment potvrzují práci na novém RPG. EA se připravují na představení Battlefieldu. Midnight Club Los Angeles opět v prodeji. Quantic Dream se líbí Switch. Odklad updatu Watch Dogs Legion.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Předevčírem pro PlayStation 5 vyšla aktualizace 21.01-03.10.00. Podle oficiálních zpráv od Sony vylepšuje výkon systému.

- Tvůrci Wasteland 3 ve studiu inXile Entertainment potvrzují práci na novém RPG. Brian Fargo ale upozorňuje, že o hře ještě dlouho neuslyšíme. To pravděpodobně znamená představení až za několik let.

- Studio Frontier Developments si na konec tohoto měsíce připravilo dva dodatečné balíčky pro PlayStation a Xbox verze hry Planet Coaster. Hráči si budou moci koupit dodatky Ghostbusters a Studios Pack. Oba balíčky, které dobře znají hráči na PC, budou na konzolích dostupné od 29. 4. letošního roku. Zajímavý je zejména ten v tematice Krotitelů duchů. Přináší totiž úplně novou příběhovou kampaň inspirovanou komediálním filmem z 80. let. Nechybí ani herci Dan Aykroyd a William Atherton.

Přečtěte si také: Sony bude agresivně investovat do svých studií, aby nabídla exkluzivity pro PS5

- Internetem se šíří zpráva, že CD Projekt RED na podzim letošního roku chystá Cyberpunk 2077: A Game of the Year Edition. Zprávu přinesl například magazín TechRadar a tvrdil, že polská společnost poskytla tiskovou zprávu. Poté ale článek smazal. Údajně má GOTY edice zahrnout patch 1.1, patch 1.2 a všechny hotfix opravy.

- Mortal Kombat, Injustice a teď Marvel? NetherRealm Studios údajně chystají bojovou hru, která zahrne Spider-Mana, Kapitána Ameriku a další superhrdiny od Marvelu. S informací přichází leaker Daniel Richtman a titul má být podle něj určen pro novou generaci konzolí.

- Electronic Arts se připravují na představení nového Battlefieldu. Oficiální účty Battlefieldu na sociálních sítích mění logo a hlavní obrázek. Podle některých úniků má být letošní Battlefield definitivním restartem série. Nemáme se tak dočkat Battlefieldu 6, ale pouze Battlefieldu.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 opět vylepšen. Vyšel hotfix 1.22

- Na Xbox Marketplace se objevila závodní hra Midnight Club Los Angeles v kompletní edici pro Xbox 360 za 249 Kč. Zapomenutý hit Rockstaru pochází z roku 2008 (kompletní edice vyšla o rok později) a na digitálních platformách už dlouho není dostupný. To se změnilo krátce poté, co byla odstraněna i digitální verze druhého dílu.

- Persona 5 Strikers prodala 1,3 milionu kusů po celém světě, pochlubily se společnosti Atlus a Omega Force.

- Studio Quantic Dream, které je podepsáno za příběhovými thrillery Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls či Heavy Rain, si pochvaluje vzrůstající zájem o Nintendo Switch a má zájem tuhle platformu v budoucnu podpořit. Nemáme ale počítat s porty starších her.

- Poslední trailer na Ratchet & Clank: Rift Apart byl vydán před třemi dny. Za tu dobu zaznamenal více než 1,6 milionu zhlédnutí. Jak vidno, o novou exkluzivitu pro PlayStation 5 je velký zájem. Dnes v noci uvidíme nové gameplay záběry. Drew Murray, který se vrátil do Insomniac Games jako hlavní designér, tvrdí, že Ratchet & Clank: Rift Apart má působiví vizuál a jde o nejkrásnější hru vůbec. Na tomhle titulu přitom nepracuje, pouze ji s úžasem sledoval, když se vrátil do Insomniac Games.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart odhaluje novou hrdinku

- Nejnovější aktualizace s označením 14.5 pro iOS přidává podporu pro ovladače PlayStationu 5 (DualSense) a Xboxu Series X/S. Zařízení od Apple už dříve podporovaly DualShock 4 z PS4, bezdrátový ovladač k Xboxu, Xbox Elite Series 2 a Xbox Adaptive Controller.

- Ubisoft odložil chystaný update 4.0 pro Watch Dogs Legion. Na nové kooperativní mise a nového hratelného hrdinu se schopností ovládat mysl (nutnost Season Passu) si budou muset hráči počkat do 4. 5. 2021. Původně měla být Mina Sidhu společně s aktualizací dostupná koncem tohoto měsíce.

- Speedruner dokázal porazit všechny hlavní padouchy ve Valheimu za méně než 90 minut. Byl to hlavně závod s časem, všech pět bossů má náhodně generované umístění.