Už jsme to zmínili v článku věnovaném novým gameplay záběrům, ale tohle si podle nás zaslouží samostatnou zprávu. Ve Warner Bros. se totiž rozhodli zrušit PlayStation 4 a Xbox One verze Gotham Knights. Připravovaná akční adventura vyjde 25. 10. letošního roku pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Přesné důvody jsme se nedozvěděli. V tiskové zprávě je pouze konstatováno, že vývojáři chtějí hráčům přinést co nejlepší herní zážitek. To by na staré generaci konzolí s největší pravděpodobností nebylo možné. Ostatně, stačí se podívat, jak dopadl Cyberpunk 2077 od CD Projektu RED.

Čistě next-gen záležitostí je také Suicide Squad: Kill the Justice League, nová hra od Rocksteady Studios (tvůrci série Batman Arkham), která zamíří na jaře 2023 na PC, PS5 a Xbox Series X/S. Vypadá to, že poslední hrou od WB Games pro old-gen bude Hogwarts Legacy, i tady se ale dříve spekulovalo o zaměření pouze na next-gen.

Zpět ale ke Gotham Knights. Příběh se odehrává po domnělé smrti Batmana a nabídne hraní za Nightwinga, Batgirl, Robina a Red Hooda. Tihle superhrdinové se snaží chránit ulice Gothamu před zločinci.