Dobré ráno. Gotham Knight uspokojí hráče prahnoucí po singleplayeru. Spekulace o zcela nové hře Prince of Persia. Lákání na The Game Awards. Red Dead Online samostatným titulem.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Gotham Knights má uspokojit také hráče prahnoucí po singleplayeru. V offline módu si budete moci užít vše, co Gotham City nabízí. Warner Bros. nebude upřednostňovat online režim. I navzdory tomu, že si vývojáři přejí, aby se komunita spojila a nebezpečí čelila společně.

- Máme tady nové spekulace o Prince of Persia. Podle nich Ubisoft pracuje na zbrusu novém dílu. Projekt se má nacházet v rané fázi vývoje a vyjít má v roce 2023 nebo 2024. Podle YouTubera Lazy Assassin lze mluvit o restartu značky. Vše je ale na začátku, teprve probíhají rané koncepční práce s kompletováním herních mechanik. V této souvislosti připomeňme, že 21. 1. 2021 vychází remake Sands of Time.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry prosince

- V rámci The Game Awards bude odhalena třetí sezóna hitu Fall Guys. Na odhalení láká oficiální Twitter hry obrázkem tučňáka, který má motýlka. Pokud ho budete chtít vidět, měli byste sledovat The Game Awards - 11. 12. v 1:00 ráno našeho času. Společnost Mediatonic se v tiskové zprávě pochlubila, že jenom na PC mají prodáno více než 11 milionů kopií Fall Guys. Hra je navíc dostupná pro PS4, kde byla zdarma jako bonus s PS Plus.

- Členové Xbox Live Gold mohou zdarma stahovat The Raven Remastered pro Xbox One a Saints Row: Gat Out of Hell pro Xbox 360 a Xbox One. Obě hry fungují také na Xboxu Series X/S.

- Od včerejšího dne je v prodeji samostatně Red Dead Online ve verzích pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Do 15. 2. 2021 si multiplayer westernového opusu od Rockstaru můžete koupit se slevou 75 procent - za 5 eur (cca 130 Kč).

- Red Dead Online současně dostalo aktualizaci, která přináší další sezónu a odměňuje hráče s postavami lovců odměn. Tradičně jde o nové oblečení, emoce a rozšíření pro tábor. Každý, kdo si průkaz za 40 zlatých prutů koupí, obdrží řadu dalších odměn.

- Od včerejška jsou k dispozici také nové hry v rámci PlayStation Plus. Předplatitelé si mohou pro PS4 a PS5 stáhnout novinku Worms Rumble, Just Cause 4 a Rocket Arena.

- Ubisoft stále řeší problémy s upgradem her Watch Dogs Legion a Assassin’s Creed Valhalla z PS4 na PS5. Někteří hráči na nové generaci konzole nemohou vylepšit své verze her.

- Tvůrci Shadow Tactics: Blades of the Shogun a Desperados 3 chystají novou taktickou real-time hru. Část vývoje platí německá vláda v rámci grantu hernímu průmyslu. Projekt je označován jako Codename Süßkartoffel, což v překladu znamená Codename Sweet Potato. Společnost Mimimi Games má v plánu titul sama vydat a v roce 2021 se chce rozšířit z 30 na 40 členů.

Přečtěte si také: Gotham Knights nakonec vyjde o trochu dříve, ale vážně jenom trochu

- 9. 12. v Rocket League začíná druhá sezóna. Přinese nový Rocket Pass, odměny z první sezóny, restartuje kompetitivní žebříčky, přidá novou arénu s názvem Neon Fields, nové hudební skladby od Kaskade a novou funkci v podobě hráčské hymny.

- Předplatitelé PlayStation Plus i PlayStation Now nejsou nadšeni z toho, že Sony do obou služeb přidává stejné hry. Za posledních šest měsíců jde hned o pět kousků: Battlegrounds, Street Fighter V, Vampyr a Middle-Earth: Shadow of War a Hollow Knigh. Navíc tituly Friday the 13th: The Game a Broforce byly dříve v PS Now a poté v PS Plus. Sony nedávno uvedla, že chce něco podobného jako je Xbox Game Pass.

- Hardcore plošinovka Dead Cells prodala 3,5 milionu kusů po celém světě. Dodatečný balíček Fatal Falls vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku za necelých pět eur. Na hráče čekají dva zcela nové biomy: The Fractured Shrines a The Undying Shores, stejně tak nový boss.

- Tom Holland bude součástí The Game Awards. Předpokládá se, že hollywoodská hvězda představí první trailer na film Uncharted, hraje v něm hlavního hrdinu Nathana Drakea. Snímek byl odložen na červenec/júl 2021.

- „Zklamali jsme mnoho lidí,“ přiznává Todd Howard v souvislosti s Falloutem 76. Výkonný producent Bethesda Game Studios se po více než dvou letech od vydání Falloutu 76 omluvil, respektive přiznal, že titul zklamal mnoho hráčů. Když budeme trpěliví, možná se za dalších dvanáct měsíců dočkáme upřímné omluvy. V další části rozhovoru Howard naznačuje, že by jejich hry měly mít v budoucnu multiplayer, který nebude rušit fanoušky singleplayeru.