Šťavnaté gameplay záběry z akční adventury Gotham Knights se zaměřují na Nightwinga a Red Hooda. Ti se po smrti Batmana starají o pořádek v ulicích Gotham City.

„V tomhle gameplay videu se můžete blíže seznámit s tím, jak se tito rytíři snaží odhalit záhady kolem nepolapitelného Sovího tribunálu a zároveň zastavit různé frakce, které se pokouření získat nad Gotham City kontrolu,“ píše Warner Bros. Každý má odlišné schopnosti, jiný bojový styl a jiné možnosti v průzkumu.

To vše v doprovodu komentáře šéfa vývoje Geoffa Ellenora, který ukáže, jak se jednotlivé postavy liší, a přiblíží příběh, který se odehrává po Batmanově smrti.

Přitom zdůrazňuje volnost a schopnosti procházet otevřeným světem, od jedinečného akrobatického boje a vzdušného kluzáku Nightwinga až po dovednosti Red Hooda se dvěma střelnými zbraněmi a schopnostmi skákání.

Na řadu se dostává také Belfry, domovská základna superhrdinů. Odtud si každá postava může vybírat mise z Batcomputeru.

Gotham Knights budete moci hrát sami, případně v kooperaci. Ačkoli byla nedávno aktualizována stránka na PS Store, kde byla zmíněna kooperace pro čtyři hráče, tak nadále platí kooperace pro dva hráče. Vybírat budete mezi Nightwingem, Robinem, Batgirl a Red Hoodem.

Druhý dnešní trailer se zaměřuje na bonus k předobjednávce. Ulicemi Gothamu můžete projíždět ve velkém stylu - 233 Kustom Batcycle Skin. Ten se poprvé objevil v DC's Detective Comics #233.

Ode dneška bude Gotham Knights k dispozici pro předobjednávky. Hráči si mohou předobjednat Gotham Knights Standard Edition. Gotham Knights Deluxe Edition včetně základní hry a stažitelného obsahu Visionary Pack s exkluzivním vybavením, kosmetikou, vzhledy postav Beyond Suitstyle inspirovanými animovanou sérií Batman Beyond a další.

K předobjednávce bude také sběratelská edice, jež bude obsahovat Deluxe edici, sběratelský odznak, 16stránkovou knihu, exkluzivní mapu Gotham City, dioráma se čtyřmi postavami a další. 

Pokud si chcete hru předobjednat, tak pozor. Dnešní tisková zpráva překvapila. Vývojáři se rozhodli, že vynechají starou generaci konzolí, aby mohli hráčům přinést co nejlepší možný zážitek. Gotham Knights od studia Warner Bros. Montreal, které vytvořilo Batman: Arkham Origins, tak vyjde 25. 10. 2022 pouze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Původní autoři trilogie Batman: Arkham z Rocksteady Studios pracují na Suicide Squad: Kill the Justice League, hra ale dorazí až během jara příštího roku.