Google plánuje na Windows přinést hry z Androidu. Svou aplikaci Google Play Games zpřístupní příští rok pro majitele počítačů, notebooků a tabletů s operačním systémem Windows.

Google navíc říká, že kromě podpory bude možné i jednoduše vypnout hru na mobilu a na počítači začít přesně tam, kde jste skončili.

Společnost aplikaci vyvíjí sama, o pomoc si tak neřekla ani Microsoftu, ani například Blue Stacks, který je v současnosti asi největším androidovým emulátorem.

Plány byly představeny na The Game Awards 2021. Musíme si počkat na podrobnosti o technologii. Zatím bylo pouze potvrzeno, že hry poběží přímo na zařízení, a ne v cloudu.

„Jedná se o nativní aplikaci pro Windows distribuovanou společností Google, která bude podporovat Windows 10 a vyšší,“ uvedla mluvčí společnosti.

Toto oznámení přichází dlouho poté, co podporu androidových aplikací s Windows 11 slíbil Microsoft, zajistit se mu podařilo partnerství pouze s Amazonem, a tak bude knihovna dostupná touto funkcí omezená.

Zatímco Microsoft a Google pracují na přenesení Androidu do Windows, Blue Stacks už hraní mobilních her nabízí i prostřednictvím prohlížeče, a to zdarma.