V době, kdy se streamovací služby a digitální obchody přetahují o hráče a Epic Games platí za časové exkluzivity, přichází GOG Galaxy 2.0 s testováním nákupu her z jiných obchodů.

Polský CD Projekt svým přístupem překvapuje už mnoho let. Kupříkladu očekávaného Zaklínače 3 vydalo studio CD Projekt RED bez protipirátské ochrany a přineslo řadu bezplatných dodatečných balíčků i dva velké datadisky, které byly placené. Revoluci zahájil i na poli digitálních platforem. GOG Galaxy 2.0 už nějakou dobu nabízí hráčům možnost propojit klienta s dalšími obchody a sjednotit knihovnu her. Nyní přichází další krok.

GOG pozval první hráče, aby otestovali nákup z GOG Galaxy 2.0 v jiném obchodě. V současné době se testuje propojení s Epic Games Store a nákup exkluzivit, které jsou v tomhle obchodě dostupné. Postupem času chtějí vývojáři do bety pozvat další uživatele a rozšiřovat svou platformu o nové hry a nové funkce.

Přečtěte si také: Epic Games Store míří na iOS a Android

Bohužel není jasné, které obchody chtějí Poláci do GOG Galaxy 2.0 zahrnout. Musí se ale nechat, že jde o zajímavý nápad a časem se z GOG Galaxy 2.0 může stát platforma pro všechny, kteří jsou přehlceni nejrůznějšími klienty pro hraní počítačových her.

„Nová verze obchodu bude obsahovat hry od GOG.com i tituly, které byly dříve dostupné výhradně na jiných platformách. Interní beta, která začíná dnes, umožní pozvaným uživatelům kupovat vybrané hry, které byly dosud exkluzivně k dostání v Epic Games Store. A co je nejdůležitější, na všechny nákupy se vztahuje naše 30denní politika vrácení zboží a podpora 24/7,“ uvádí GOG v e-mailu, který včera poslal prvním testujícím.