Je to tady. V Call of Duty: Warzone zítra v šest večer našeho času začíná operace Monarch, která na pacifickou mapu Caldera přináší Godzillu a King Konga.

Monstra okoření battle royale bitvy, budou útočit na hráče a všude způsobovat zkázu. Velkým lákadlem je možnost získat speciální killstreak a dočasně převzít kontrolu nad Godzillou nebo King Kongem.

Pokud se právě teď radujete, tak to má podstatný háček. Po většinu zápasu budou monstra „poslušná“. Můžete jim způsobit poškození a získat tak další informace, případně je využít k superzabíjení. Budou se bránit, ovšem v určitém okamžiku každé bitvy (na začátku a pak v jiném, blíže neurčeném čase) Godzilla a Kong začnou útočit mnohem agresivněji a zabíjet všechny kolem hráče.

V těchto situacích mají hráči dvě možnosti: utíkat, nebo bojovat. Tým, který v období běsnění způsobí příšerám největší poškození, získá zmíněný speciální killstreak se zařízením S.C.R.E.A.M. To umožní využít Godzillu nebo King Konga k útokům na ostatní družstva po celé mapě, a to buď pomocí útoku Heat Breath nebo mlácením do země v oblasti, kterou si vyberete. Vývojáři upozorňují, že více zařízení S.C.R.E.A.M. nelze použít v rychlém sledu za sebou, takže bude záležet na načasování.

Operace Monarch podporuje 60 hráčů a odehrává se během třetí sezóny, dostupná bude do 25. 5. letošního roku na počítačích i konzolích PlayStation a Xbox. To hlavní se odehraje v režimu Operation Monarch, jenž je variantou módu Resurgence.

Samozřejmostí jsou různé bonusy za to, že se operace Monarch zúčastníte. Připraveny budou také tři časově omezené balíčky v obchodě.