Godfall je hack and slash RPG, za kterým stojí studio Counterplay Games. Titul vyšel již loni na podzim na PlayStation 5 a PC, avšak i přes zajímavý vizuál a svůj velký potenciál hra na trhu moc neuspěl. Ve většině případů si hra odnášela průměrné či podprůměrné hodnocení. Co za tím stálo, si můžete přečíst v naší recenzi, ale i přesto vývojáři pokračují s přidáváním obsahu a v druhém kvartále tohoto roku by mělo dokonce dorazit první placené DLC.

Dočkali jsme se aktualizace 2.4.44, pojmenované Primal, která s sebou přináší nový obsah pro hráče, kterým se již povedlo Godfall dokončit. Jednou z novinek jsou Ascension Levels, které vám umožní získávat další bonusy a síly po dosažení maximálního levelu. Hlavním bodem celé aktualizace jsou takzvané Primal Items. Jde o předměty ovlivňující vaše základní statistiky.

Velké změny se dočkala Tower of Trials, která je vaším hlavním zdrojem zábavy, po dohrání celého příběhu. Pokud jste se už do věže dostali, tak víte, že má dvě verze, normální a Ascended. Do obou byly nově přidány další cíle, lepší odměny, těžší výzvy a překvapivá střetnutí.

Ve věži nyní můžete také narazit na Banes. To jsou předměty, které vám sice poskytnou negativní efekt, který vám znepříjemní procházení zbytku věže, ovšem výměnou za to budete odměněni lepším lootem. Navíc Ascended verze věže má nově pouze 30 Trials, místo původních 100.

Tímto příval nového obsahu nekončí. Menší změnou prošly Dreamstones. Díky nim nyní budete získávat více Electrum odměn a dojde na lepší získávání lootu. Do hry byla navíc přidána nová kategorie Dreamstones, která se nazývá Volatile. Ta vám pomůže získávat lepší odměny. V Sanctum narazíte na nového obchodníka se jménem Zenun, který vám, za herní měnu, prodá zbraně.

Godfall vyšlo 12. 11. 2020 na PlayStation 5 a PC, s tím, že 12. 5. 2021 končí časová exkluzivita pro PlayStation 5, což znamená, že v následujících měsících by hra mohla dorazit na Xbox Series X/S, Nintendo Switch či streamovací služby jako je Google Stadia či Amazon Luna.