Ku příležitosti akce PlayStation Experience máme (logicky) možnost dozvědět se spoustu nových informací ohledně titulů a exkluzivit pro konzole PlayStation. Přišlo mi, že se poslední dobou moc nemluvilo o připravovaném God of War, který nás nově zavede na sever k zamrzlé mytologii. Tak trochu jsem se i bál, jestli náhodou vývoj nejde špatně, ale mýlil jsem se. Je to přesně naopak.

Sony a vývojáři ze SCE Santa Monica Studios sdělili, že vývoj God of War jde nadmíru dobře. Režisér hry Cory Barlog má z hry velice dobrý pocit, načež řekl, že hra se nachází ve finálním stádiu vývoje.

Testeři mají napilno. Tento týden měl probíhat test na celkové projití hry a podle Barloga to vypadá tak, že God of War je "veliká hra". Na kompletní projití byste si měli připravit 25-35 hodin, což je slušná porce obsahu. 

Teď už jen zbývá dozvědět se, kdy se God of War dočkáme. Prozatímní datum je stále nastaven na začátek příštího roku. Na PS Store byl sice na malou chvíli u profilu hry zpozorován datum 22. března, avšak brzy byl onen řádek minulostí. Na oficiální ohlášení data si tak budeme muset ještě počkat.