22. března roku 2005 vydalo v té době ještě neznámé studio Santa Monica Studio hack and slash adventuru God of War. Tento exkluzivní titul pro konzoli PlayStation 2 se téměř okamžitě stal obrovským hitem a dodnes se řadí mezi nejlepší hry historie. Zábavná hratelnost společně s krvavou likvidací řeckého Olympu a zajímavého příběhového pozadí vytvořilo perfektní hru, která určitě nese své zásluhy na tom, že konzole PS2 je doposud nejprodávanější konzolí historie. Díky velkému úspěchu prvního dílu jsme na pokračování nemuseli dlouho čekat. Doposud jsme se tak dočkali celých devíti her z tohoto universa a několika dalších remasterů pro novější hardware. Z toho 5 dílů jsme si mohli zahrát na velkých konzolích, 3 na handheldových zařízeních a jednu dokonce i jako textovou hru na messengeru od Facebooku. 

Poslední vstup do života Krata určitě máte všichni v živé paměti. V roce 2018 začala tzv. druhá éra God of War, zaměřená na severskou mytologii. Stejně jako vstup do té první se Kratův souboj v zamrzlých fjordech severu stal jednou z nejpopulárnějších her současné generace PlayStationu. Ta dokázala prodat více jak 10 milionů kopií za necelý měsíc na trhu. Díky tomu všemu je jisté, že Santa Monica Studio svůj klenot jen tak neopustí a pro PlayStation 5 určitě připravuje pokračování. Přeci jen na severu toho zbylo pořád dost k likvidaci.

V neděli 22. 3. 2020 tak uběhlo 15. let od vydání prvního dílu a této události si všimla řada osobností i společností herního průmyslu. Společně tak popřáli Kratovi i studiu v Santa Monice k narozeninám. Stejně tak i INDIAN přeje vše nejlepší a hlavně mnoho úspěchů i v nadcházejících 15 letech.

K tomuto jubileu byl fanouškům nadělen i drobný dárek ve formě oznámení nového komiksu s tímto řeckým zabijákem bohů. Americké vydavatelství Dark Horse Comics včera představilo připravovaný návrat do světa Kratose v komiksu nazvaném God of War: Fallen God. Příběh napsaný Chrisem Robersonem (iZombie, God of War) se bude odehrávat mezi herním God of War III a God of War z roku 2018. Komiks byl namalovaný Tony Parkerem (God of War, This Damned Band) a vykreslený Danem Jacksonem (The Strain, The True Lives of the Fabulous Killjoys).

“God of War: Fallen God sleduje Krata po vítězství nad Diem a zničením plánů Athény. S důvěrou, že je konečně osvobozený od všech svých pout, míří do pouště a snaží se distancovat sám sebe daleko od domova. Zjistí však, že jej hněv a vina pronásleduje všude. Krata opět pohltí hněv proti jedinému muži, který se prokázal být nepřekonatelný - proti sobě samotnému. Válku proti sobě však není možné vyhrát a přináší pouze šílenství.”

První díl komiksu God of War: Fallen God vychází 24. 6. Zdá se, že se konečně dozvíme, proč se Kratos vydal na sever.