Prezentace PlayStation Showcase přinesla první herní ukázku z nového dobrodružství Krata a jeho syna, které se opravdu jmenuje God of War: Ragnarök.

Jak můžeme vidět v gameplay ukázce, příběh pokračuje několik let po událostech God of War z roku 2018. Do Midgardu dorazily mrazivé větry Fimbulwinter. Přežití Krata, Atrea a Mimira v severské divočině bude kvůli nim ještě náročnější než dříve.

Ačkoli si otec a syn v předešlém příběhu vybudovali obrovskou důvěru a porozumění, jejich vzájemné vztahy jsou stále velmi složité – zejména po odhalení Atreova obřího dědictví a skrytého proroctví, které viděl pouze Kratos.

Atreus je zoufale zvědavý. Jako většina mladých lidí chce ze všeho nejvíce pochopit, kým je. V tomto případě chce pochopit, kým by mohl být. Tajemství Lokiho role v nadcházejícím konfliktu je něco, co Atreus nemůže pustit z hlavy. Chce udržet svou rodinu v bezpečí, ale také nechce nečinně přihlížet, zatímco konflikt pohlcuje devět světů (Nine Realms).

Kratos, jenž si nese chyby z minulosti, chce Atrea ušetřit krvavých lekcí, které si odnesl ze svého konfliktu s bohy. Chce především udržet svého syna v bezpečí a jejich konfrontace s Baldurem ho utvrdila v přesvědčení, že z dalšího zaplétání se s Ási vzejde jen tragédie.

Kratos a Atreus se budou muset společně rozhodnout, kterou cestou se vydají. Ať už se rozhodnou pro cokoli, určí to osud všech lidí žijících v Nine Realms, protože se blíží Ragnarök.

AGÓNIE A POMSTA

K vidění je krátký pohled na dva hlavní antagonisty, kterým budeme v God of War Ragnarök čelit: Freya a Thor.

Kvůli činům Krata na konci předchozí hry přísahala kdysi přátelská Freya pomstu za smrt svého syna Baldura.

„Chtěli jsme hráčům připomenout, že Freya není jen děsivě mocná osoba ovládající magii, ale také že je sama o sobě hrozivou bojovnicí. Freya, rozzuřená tím, že se Kratos její rukou vyhnul spravedlnosti, obrátí všechny zbraně, které má k dispozici, proti vrahovi svého syna,“ prozrazují tvůrci.

„Také Thor, který trpí ztrátou svých synů a nevlastního bratra, se svou legendární krvežíznivostí a hněvem zaměří na Krata a Atrea,“ dodávají vzápětí.

Thor, o němž Mimir pohrdavě mluví jako o „největším řeznickém bastardovi v Nine Realms“, si svůj titul jednoho z nejmocnějších bohů Ásů vysloužil tím, že na Odinův příkaz vyhladil téměř všechny obry. 

„Ačkoli teď nechceme prozrazovat příliš mnoho, myslíme si, že i pohled na Mjölnir ovinutý blesky vám napoví, jak hrozivý bude Thor jako protivník.“