Podle hlavního vývojáře Erica Williamse bude mít God of War: Ragnarök překvapivý, ale zároveň nevyhnutelný konec.

Jak oficiálně víme, scénáristé, programátoři, animátoři a další lidé ve studiu Sony Santa Monica pracují na tom, aby God of War: Ragnarök představoval finále severské ságy o Kratovi. Stát se tedy může cokoliv, ale současně by nemělo jít o uzavření celé značky. Očekávám, že hlavní hrdina se později objeví v jiném prostředí. Dříve se hojně mluvilo o Egyptě.

God of War: Ragnarök se odehrává několik let po předešlém díle. Severské dobrodružství Krata bylo původně zamýšleno jako trilogie, což už neplatí. Sony to vysvětluje tím, že vývoj her God of War trvá příliš dlouho a proto chce toto dobrodružství druhým dílem uzavřít.

„Kratos a Atreus se společně vydávají hluboko do devíti světů hledat odpovědi, zatímco se ásgardské síly připravují na válku. Během cesty budou prozkoumávat úžasné mytické krajiny, verbovat spojence z různých světů a čelit strašlivým nepřátelům v podobě severských bohů a monster. Hrozba Ragnaröku se stále víc přibližuje a Kratos a Atreus se rozhodují mezi bezpečím své rodiny a bezpečím světů...,“ uvádí tisková zpráva.

God of War: Ragnarök láká na následující:

Ti, kteří překonají osud: Atreus pátrá po znalostech, které by mu pomohly pochopit proroctví o Lokim a jeho roli v Ragnaröku. Kratos se musí rozhodnout, zda se nechá spoutat strachem z opakování svých chyb, nebo se osvobodí od své minulosti a stane se otcem, kterého Atreus potřebuje.

Válečné zbraně: Sekera Leviatan, Čepele chaosu a Ochráncův štít se vracejí spolu s řadou nových schopností Krata i Atrea. V boji proti bohům a monstrům z Devíti světů při ochraně své rodiny budou Kratovy smrtící spartské schopnosti prověřeny jako nikdy předtím.

Prozkoumej světy: Vydej se s Kratem a Atreem hledat odpovědi a spojence do nebezpečných a ohromujících krajin a postav se s nimi nejrůznějším nepřátelským stvořením, monstrům a severským bohům.

Cory Barlog, který vedl vývoj God of War z roku 2018, se soustředí na něco jiného.

God of War: Ragnarök je v plánu na rok 2022 pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.