Od minulého září se majitelé PlayStationu 5 těšili, že si v průběhu roku 2021 budou moci zahrát pokračování God of War z roku 2018. Od té doby se ale po druhém díle severského dobrodružství Krata slehla zem. O to menším překvapením byl odklad na rok 2022.

V letošním roce byla odložena celá řada her, většinou je za zdržením podepsaná celosvětová pandemie koronaviru, která zapříčinila, že vývojáři pracují ze svých domovů, a ne z plně vybavených kanceláří. Sami zástupci Sony uvedli, že vývoj hodně ovlivňuje zdržení při motion capture (zaznamenání pohybu herců). V případě God of War Ragnarök za odkladem nestojí covid-19, ani problémy při vývoji.

Přiznal to herec dabující hlavního hrdinu Krata: „Ragnarok byl odložen kvůli mně. V srpnu 2019 jsem nemohl chodit. Musel jsem podstoupit operaci zad, vyměnili mi obě kyčle a zasahovali i do kolena,“ přiznal Christopher Judge s tím, že tvůrci čekali, až dokončí rehabilitaci. Nesetkal se ze žádnými nenávistnými reakcemi ze strany tvůrců hry. Podporovali ho.

Judge to napsal na Twitteru. Reakce hráčů jsou plné pochopení. Většina odpovědí zdůrazňuje, že nejdůležitější je zdraví. Slova podpory poslal také Cory Barlog, šéf vývoje God of War z roku 2018.

Judge na Twitteru ještě uvedl, že studio podobným způsobem podpořilo další členy týmu, aniž by prozradil, o co přesně šlo. Spekuluje se, zda některé vývojáře nezasáhl covid-19.

Závěrem svého tweetu Judge napsal, že všichni, kteří se na God of War podílejí, vkládají do každého záběru, jenž vidíme, své srdce a duši.

God of War Ragnarök je v plánu na rok 2022 nejen pro PlayStation 5, ale také pro PS4. Jde o přímé pokračování příběhu Krata a jeho syna z roku 2018. Na vývoji se tentokrát nepodílí Cory Barlog, plus bylo potvrzeno, že jde o poslední díl severské ságy.