God of War (obsahuje české titulky) je nejprodávanější hrou minulého týdne na Steamu, v jeden okamžik severské dobrodružství Krata a jeho syna hrálo 73 529 hráčů. Přitom na PS4 titul dorazil již v roce 2018. Pokud Sony toužila po důkazu, že bude o její hry na počítačích zájem, tak tady ho má.

Fanoušci, které příběh God of War velmi zaujal, se začínají pídit a ptát, zda na jejich platformu dorazí také God of War: Ragnarok. Druhý a poslední díl z norské mytologie na PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjde během letošního roku. V současné době neznáme plány Sony, ale osobně bych se divil, kdyby jednoho dne hra nedorazila na PC. Jen je otázkou, kdy to bude. Může to být za rok, za dva roky...

God of War má na Steamu (prodává se také přes Epic Games Store) extrémně kladné uživatelské recenze. Přesto se ale najde několik problémů, zejména těch technických. Jde o nedostatek paměti u grafických karet Nvidia, nesprávné popisky tlačítek a pokles výkonu, případně dokonce pády hry.

Vývojáři o problémech vědí a snaží se je opravit. Do té doby přichystali postupy, jak se problémů zbavit. Návod najdete na Steamu.