Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Batman: Arkham City z roku 2011 prodal 12,5 milionu kusů a vygeneroval více než 600 milionů dolarů, pochlubila se společnost Warner Bros. Na začátku roku 2012 to bylo 6 milionů. Teď už si jen počkat na oznámení nového dílu, na němž pracují ve studiu WB Games Montréal.

- Cory Barlog se vysmál spekulacím o oznámení nového God of War. YouTuber Moore’s Law is Dead tvrdí, že nové dobrodružství ze světa Krata bude představeno za pár týdnů na State of Play a vyjde v příštím roce. Tvůrce God of War na tuto spekulaci reagoval na Twitteru. Vypadá to, že s oznámením nemáme zatím počítat. Přesto má mít Sony v rukávu schované nějaké trumfy, které má před uvedením PlayStationu 5 na trh vytáhnout.

- Marvel's Avengers využije ovladač DualSense a 3D zvuk. Na PlayStationu 5 tahle akční adventura poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu, pochlubili se vývojáři v nedávném rozhovoru s PlayStation Official Magazine.

- Hráči chtějí v Ghost of Tsushima mód New Game+, aby si mohli hru vychutnat znovu, ale nepřišli o dosažený progres. Uvidíme, zda je vývojáři ze Sucker Punch vyslyší. Mezitím se Sony stihla pochlubit, že samurajská open-world adventura prodala 2,4 milionu kusů za tři dny a stala se nejrychleji prodávanou novou značkou pro PS4 - překonala Horizon Zero Dawn, které za dva týdny zvládlo zhruba 2,6 milionu. Jen pro představu, The Last of Us Part II mělo za tři dny na kontě čtyři miliony.

- Do 30. 7. 2020 si můžete do své knihovny v rámci Epic Games Store přidat tituly Tacoma a Next Up Hero. Do 6. 8. pak v obchodě probíhají letní slevy, například Maneater za 27,74 euro, Control za 29,99 euro, SnowRunner za 31,99 euro, Before We Leave za 13,49 euro, Civilization VI za 14,99 euro, Borderlands 3 za 29,99 euro nebo Satisfactory za 26,99 euro.

- Na Steamu si můžete bezplatně stáhnout prolog hry Succubus a vyzkoušet si na počítači dva levely za Vydiji. Dále prolog obsahuje Ranked Arenu s globálními žebříčky, Main Hub, možnost koupit si zbraně a brnění, interaktivní mapu světa a mnoho dalšího.

- Desperados 3 obdrželi aktualizaci s bezplatným obsahem, který do hry přináší čtyři nové Baronovy výzvy. Společně došlo k opravě chyb a vylepšení stability.

- Prodeje Ghost of Tsushima se ve Velké Británii minulý týden propadly o 68 procent. Navzdory poklesu si hra udržela první místo před Animal Crossing: New Horizons a F1 2020. Paper Mario: The Origami King je čtvrtý a prodává se o 64 procent hůře než před týdnem. The Last of Us Part II najdeme na šesté pozici.

- České studio Bohemia Interactive v rámci své hry Vigor a hráčů této free-to-play survival akce věnovalo 250 tisíc korun na boj s koronavirem. Peníze získala fakultní nemocnice v Brně. Do sbírky se zapojilo více než 7000 hráčů, kteří si ve hře koupili roušku za symbolické dva dolary.

- Forza Horizon 4, Gears 5, Gears Tactics a Sea of Thieves obdrží bezplatné vylepšení pro Xbox Series X. Forza Horizon 4 poběží v rozlišení 4K při 60 snímků za sekundu. Gears 5 to samé a prý je nastavení Ultra jako u PC. Gears Tactivs také lákají na 4K a 60fps, zatímco o Sea of Thieves ještě nemáme podrobnosti.

- EA Sports UFC 4 na disku Xboxu One zabere 23,43 GB, odhalil Xbox Marketplace. Podobnou velikost očekáváme na PS4. Titul vyjde 14. 8. 2020.

- Anthem 2.0 se připomíná. Režisér Christian Dailey se rozhodl zveřejnit dva koncepty. V BioWare se soustředí na pirátskou frakci se zcela novými postavami, které potkáte v herním světě.