Prozatímní nejhorší hra letošního roku měla skromný rozpočet. The Lord of the Rings: Gollum vytvořilo německé studio Daedalic Entertainment za 15 milionů eur. Také cíle vydavatele jsou skromné (do roka prodat 1 milion kusů), ale chce uvést na trh další dvě hry zasazené do Středozemě.

Na jedné pracuje opět Daedalic a má rovněž představit tento úchvatný fantasy svět z pohledu postavy, která se zatím nedočkala svého vlastního příběhu. Máte nějaké tipy? Každopádně má jít o 3D akční adventuru s kódovým označením It's Magic a hráče má přenést do bujného světa plného mýtických stvoření a magie.

Německá vláda na vývoj poskytla 2 miliony eur. Uvádí se, že jde o projekt, který vzniká od 1. 6. 2022 do srpna 2024. Jeho vydání je tak plánováno na druhou polovinu roku 2024.

„Vypráví příběh z pohledu postavy, který tu ještě nebyl. Hráč objevuje zcela nové oblasti a ovlivňuje svět svázaný svou rolí a schopnostmi. Hráč [se] snaží svým způsobem ovlivňovat dění a měnit osud světa,“ dočteme se. Popis a pracovní název naznačují, že by se titul mohl zaměřit na jednoho z čarodějů.

Pojďme zpět za Glumem. Alain Falc, šéf vydavatelské společnosti Nacon, pro francouzský LesEchos prozradil, že hlavním důvodem četných odkladů byl neuspokojivý stav grafiky. Což je děsivé vzhledem k tomu, jak dnes, po dvou letech od prvního odkladu, hra vypadá.

Nacon koupil Daedalic na začátku loňského roku za 53 milionů eur. Pokud vám 15 milionů eur přijde málo, tak v případě Naconu jde o velkou částku, před dvěma lety měly rozpočty jejich her v průměru 2 miliony eur. Nyní je to kolem 5 milionů eur. Tahle firma se totiž soustředí na AA tituly. Jmenovat můžeme Steelrising, The Sinking City, Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr nebo Sherlock Holmes: The Devil's Daughter. Do letošního roku měla také licenci na WRC.

Vývojáři se mezitím omlouvají za špatný stav The Lord of the Rings: Gollum a slibují opravy. V prohlášení mluví o neuspokojivém zážitku a že hra nesplnila očekávání, která si sami stanovili.

„Přijměte, prosím, naši upřímnou omluvu za jakékoli zklamání, které to mohlo způsobit,“ uvedli. V současné době pracují na odstranění chyb a technických problémů hry. „Jsme odhodláni přinést vám patche, které vám umožní užít si hru naplno,“ dodali.