Další den, další State of Play. Po Gran Turismu 7 se nám Sony rozhodla detailněji ukázat akční adventuru GhostWire: Tokyo od expertů na horory z japonského studia Tango Gameworks. Autoři série The Evil Within nás tentokrát vezmou do Tokia, které ovládly smrtící nadpřirozené síly vyvolané nebezpečným okultistou. 99 % obyvatel města během okamžiku zmizelo.

„Spoj se s mocnou přízračnou entitou, vydej se s ní na cestu pomsty a ovládni mocný arzenál schopností, které ti ve hře Ghostwire: Tokyo pomohou odhalit temnou pravdu o zmizení a postavit se neznámému,“ láká tisková zpráva.

My se dnes podíváme na nové gameplay záběry z PS5 verze hry, které měly premiéru během dvacetiminutového State of Play. K vidění bylo množství filmečků, ale i řádné záběry z hraní, kde se to akcí jen hemžilo. Já osobně si z prezentace odnáším to, že tahle hororová akce nebude pro každého. Boj proti duchům je zvláštní, nejčastěji veden všelijakými kouzli, i když občas se ke slovu dostává i speciální luk. Samozřejmě nechybí postupné odemykání nových schopností/dovedností.

JAK SE BUDE BOJOVAT

V boji s nepřáteli se budete spoléhat především na éterické tkaní, gesta rukou, která vám umožňují manipulovat s éterem. Tkáním této nadpřirozené energie jí můžeš dát podobu a uvolnit ji, aby poškodila nepřátele. K dispozici jsou tři prvky, které můžete tkát, a každý z nich se nejlépe hodí na různé nepřátele a dosahy. Jejich strategické využití bude klíčem k získání převahy v boji.

K útokům budete využívat vítr pro rychlou střelbu (jako ruční zbraň), vodní tkání, které funguje spíše jako brokovnice na krátkou vzdálenost, a ohnivé tkání. To si máte představit jako raketomet, jenž způsobuje masivní poškození všem v dosahu.

K blokování nepřátelských úderů zase slouží zemní éter. Kromě luku, který jsem zmínil výše, dostanete do rukou i speciální talismany. Ty usnadňují kradmý pohyb.

„Ať už dáváte přednost jakémukoli způsobu boje, Ghostwire: Tokyo vám poskytne nástroje, abyste se mohli postavit protivníkovi jakýmkoli způsobem, který si vyberete v dynamickém a vzrušujícím boji,“ tvrdí japonské studio.

JEDEN PŘÍBĚH A DVA HRDINOVÉ

„Nebezpečná mlha, která stírá hranici mezi normálním a paranormálním světem, uzavírá Šibuji od zbytku světa. V roli Akita budete prozkoumávat toto proměněné místo a odhalovat střípky záhady hromadného zmizení, své ztracené rodiny a Hannya, maskovaného muže, který za tím vším stojí,“ prozrazují tvůrci.

Ghostwire: Tokyo má jeden příběh a dva hrdiny. Během hraní zjistíte, jak hlavní hrdina Akito přežil zmizení téměř všech lidí v Tokiu, stejně tak se více dozvíte o drsně mluvícím detektivovi KK. Autoři prozradili pouze to, že Akita před smrtelnou nehodou zachránil duch KK, spojil se s jeho tělem.

Postupem příběhu si Akita a KK začnou lépe rozumět a snaží se dosáhnout svých cílů, i když se to neobejde bez občasných hádek.

Pokud by vás zajímalo, kde se vývojáři inspirovali, tak přiznali, že vše je na základě mýtů a legend.

Zajímá vás Ghostwire: Tokyo více? My jsme hru nedávno detailněji viděli a již brzy vám přineseme naše postřehy, tak nás nezapomeňte sledovat. Hra vyjde 25. 3. letošního roku na PlayStation 5 a PC od Bethesdy. Sony si ještě před akvizicí Bethesdy společností Microsoft zaplatila roční konzolovou exkluzivitu stejně jako u Deathloopu.