Když došlo k odkladu střílečky Deathloop od Arkane Studios a Bethesdy na letošní září/september, mnozí považovali jen za otázku času, než se posune vydání dalšího letošního titulu, který vzniká pod křídly Bethesdy, a to duchařské akční hry Ghostwire: Tokyo od tvůrců The Evil Within z japonského studia Tango Gameworks. Konkrétního data vydání hry jsme se sice dodnes nedočkali, dosud věděli jsme pouze to, že si Ghostwire máme zahrát letos, dle nepotvrzených informací však původně tvůrci počítali s říjnem/októbrom. Proto bylo nepravděpodobné, že by dva tituly vydávané Bethesdou vyšly tak krátce po sobě, nemluvě o tom, že jsme o hře již dlouho neslyšeli nic nového.

Přečtěte si také: Plné využití DualSense ve hrách pro PS5. Vývojáři promluvili o detailech

Tento odhad se nyní potvrdil, jelikož studio Tango Gameworks formálně oznámilo odklad Ghostwire: Tokyo na začátek roku 2022. Důvody odkladu jsou pak prakticky totožné jako v případě Deathloop, tvůrci musí dbát na zdraví zaměstnanců studia, což znamená, že aktuální opatření spojená s covidem-19 způsobují určitá zdržení při vývoji. Autoři série The Evil Within tak alespoň dostávají více času na to, aby vytvořili právě takovou hru, jakou si představují.

Ghostwire: Tokyo tedy vyjde na začátku roku 2022 ve verzi pro PC a PlayStation 5. O rok později s největší pravděpodobností hra dorazí i na Xbox Series X|S, jelikož Bethesdu aktuálně vlastní Microsoft. Dohoda o roční konzolové exkluzivitě Ghostwire a Deathloop mezi Bethesdou a Sony však byla uzavřena ještě předtím, než došlo k odkoupení společnosti Microsoftem.