Druhá akční hra letošního roku nebude přehnaně brutální. Po Horizon Forbidden West obdržela mírnější rating i akční adventura Ghostwire: Tokyo od studia Tango Gameworks a společnosti Bethesda Softworks.

Titul byl klasifikován v Koreji pro hráče od 15 let. Místní agentura uvádí, že Ghostwire: Tokyo přinese hráčům násilí, které není přehnané. V Evropě by věkové doporučení mohlo odpovídat PEGI 16.

Ghostwire: Tokyo je akční adventura z pohledu první osoby, ve které se hlavní hrdina snaží zachránit svého mladšího bratra a získává duchovní síly v Tokiu, kde v důsledku paranormálního jevu zmizely tisíce lidí.

„Postav se neznámému, odhal pravdu a zachraň město,“ láká oficiální tisková zpráva. „Tokio ovládly smrtící nadpřirozené síly vyvolané nebezpečným okultistou a 99 % obyvatel města během okamžiku zmizelo. Spoj se s mocnou přízračnou entitou, vydej se s ní na cestu pomsty a ovládni mocný arzenál schopností, které ti ve hře Ghostwire: Tokyo pomohou odhalit temnou pravdu o zmizení a postavit se neznámému.“

KLÍČOVÉ PRVKY HRY:

Krásně strašidelné Tokio: Vrhni se na průzkum jedinečné vize Tokia zmítaného nadpřirozenou silou. Objevuj strašidelně krásná zákoutí města plného yokai – pomstychtivých duchů, kteří se potulují jeho ulicemi – od jeho supermoderní zástavby až po tradiční chrámy a úzké uličky. Těš se na ikonické pamětihodnosti v podobě šibujské křižovatky nebo tokijské věže, které okamžikem zmizení obyvatelstva zamrzly v čase, a vydej se do surrealistického podsvětí za záchranou své rodiny.

Vtažení do hry nové generace: PlayStation 5 ti díky technologiím nové generace v podobě ray tracingu a zvukového systému 3D AudioTech dovolí poznat úchvatně vykreslené a deštěm zalité Tokio. Díky jedinečné haptické odezvě a adaptivním spouštím pocítíš v každé fázi souboje i interakce ve hře sílu svých nadpřirozených schopností na vlastní kůži.

Devastující schopnosti živlů: V boji proti nadpřirozené hrozbě využiješ kombinaci rozšiřitelných živelních schopností a dovedností lovců duchů. Dosáhni s pomocí svých nadpozemských schopností vrcholu tokijského horizontu, odkud můžeš objevovat nové mise nebo se dokonce vrhnout na své nepřátele.

Ghostwire: Tokyo by mělo vyjít během letošního jara na PC a PlayStation 5, Sony si dojednala roční konzolovou exkluzivitu ještě před akvizicí Bethesdy ze strany Microsoftu. Stejná dohoda je u Deathloopu.