Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokud nespadne meteorit nebo nedojde k nějaké jiné katastrofě, tak samurajská akční adventura Ghost of Tsushima vyjde včas. Vývojáři ze studia Sucker Punch, kteří stojí za sérií inFamous, se pochlubili, že mají hotovo a hra putuje do lisoven, aby mohla 17. 7. vyjít na PS4 s českými titulky.

- Střílečka Titanfall 2 po vydání na Steamu chytla druhý dech. V žebříčku trendu se nachází na vrcholu a v současné době jde o nejprodávanější hru na platformě od Valve. Prodává se za necelých 10 euro a za posledních 24 hodin měl být vrchol lehce přes devět tisíc hráčů.

- Série Deus Ex slaví 20 let od vydání prvního dílu. Ten nejnovější s podtitulem Mankind Divided jsme si mohli zahrát v roce 2016. Tak uvidíme, zda se Adam Jensen vrátí.

- The Last of Us Part II se nesmí prodávat ve Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii z důvodu lesbického vztahu Ellie s Dinou. Mohou za to tedy „konzervativní místní tradice“.

- Oslavuje také české studio Bohemia Interactive. Včera to bylo 19 let od vzniku hry Arma: Cold War Assault, známé také jako Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Při té příležitosti jsme dostali obrázek srovnávající první Armu s třetím dílem. Bohemia Interactive děkují komunitě.

- Sci-fi thriller Deliver Us The Moon na Nintendo Switch nevyjde. Nějakých šest týdnů po vydání hry na Xbox One a PS4 byl port pro Switch zrušen. Vývojáři se chtějí soustředit na současné verze a z vyjádření se dočteme, že za to může i pandemie Covid-19.

- Bude Marek Vašut znovu dabovat Tommyho Angela? Když se ho na dabing u remaku Mafie ptali novináři z Reflex.cz, tak to nechtěl komentovat a odkázal je na českou distributorskou společnost Cenega Czech. To samo o sobě o něčem svědčí. O to více je zajímavé, že někdo aktualizoval životopis Marka Vašuta na IMDB.com a přidal tam, že dabuje Tommyho Angela v Mafia: Definitive Edition.

- Do bezplatné multiplayerové battle arénovky Smite přichází Aang, Zuko a Korra z animovaných seriálů Avatar: The Last Airbender a The Legend of Korra, a to v rámci Avatar Battle Passu. Dostupný bude v červenci.

- Společnost Square Enix odstranila protipirátskou ochranu Denuvo z Dragon Quest Builders 2, a to zhruba po šesti měsících od vydání hry. V dubnu letošního roku to stejné udělala u Final Fantasy XII The Zodiac Age a předtím u Octopath Traveler.

- Z Fortnite byly odstraněny policejní vozy. Epic Games tak měl učinit v reakci na zabití George Floyda. Policejní auta zmizela už minulý týden a The Wall Street Journal tvrdí, že nejde o chybu.

- Posily hlásí také Super Smash Bros. Ultimate. Do této bojovky na Nintendu Switch přijdou nové postavy. Konkrétně Vault Boy ze série Fallout, Callie a Marie ze Splatoon série, Heihachi z Tekken série a Ninjara z Arms. Jsou součástí Fighters Pass Vol. 2 (30 euro) a samostatně se budou prodávat za 6 euro. DLC bude dostupné od 29. 6.