Minutovým trailerem nám Sony připomíná, že v pátek 20. 8. vychází Ghost of Tsushima Director’s Cut pro PS4 a PS5, tedy příběhové rozšíření původní samurajské akce a do toho vylepšení pro PlayStation 5. Samozřejmostí jsou české titulky.

V expanzi Iki se Jin dostane na nový ostrov Iki, kde bude bojovat s novým, nebezpečným nepřítelem. Tajemný mongolský kmen získal nad ostrovem převahu. Vede ho šamanka Ankhsar Khatun, kterou její stoupenci znají pod jménem Orlice. Ta je nejen šamankou a dobyvatelkou národů, ale také pastýřkou duší. „Nebezpečí, které představuje pro Jina a jeho lid, se nepodobá žádnému, kterému kdy čelil,“ uvádí Sony.

„Příběhy, které najdete v Cušimě, jsou plné akce a dobrodružství. Totéž platí i pro ostrov Iki. V boji za záchranu Iki se Jin setká s piráty a pašeráky, šílenými mnichy a strašidelnými jeskyněmi. Čekají vás nové legendy a nové techniky, které se musíte naučit. Jin bude muset zapojit všechny své schopnosti, aby porazil tohoto nového nepřítele.“

„Budeme také pokračovat ve vyprávění intimních, emotivních a osobních příběhů. Příběhy o skutečných lidech, kteří se snaží zbavit staré nenávisti a přežít v době války. Příběhy o tom, jaké to je, když se ocitnete v rozporu mezi zachováním ceněných přesvědčení a obranou svého domova. O tom, co znamená být lordem Sakaiem... a co znamená být Duchem,“ dodává studio Sucker Punch.

Příběhové rozšíření Iki Island bude k dispozici jako součást Director's Cut edice hry Ghost of Tsushima. Předobjednat si ho můžete již nyní za 79,99 € na PS5 a 69,99 € na PS4, nebo pokud již hru Ghost of Tsushima na PS4 vlastníte, můžete si předobjednat upgrade na Director's Cut na PS4 za 19,99 €. Upgrade na PS5 verzi bude stát 29,99 €.

Ghost of Tsushima a multiplayerový přídavek Ghost of Tsushima: Legends budou na PS5 nově využívat haptickou odezva a adaptivní spouště bezdrátového ovladače DualSense. Vylepšen bude také 3D zvuk, drasticky má být zkrácena doba načítání a rozlišení 4K bude cílit na 60 snímků za sekundu.

Uložená data bude možné přenášet mezi verzemi hry Ghost of Tsushima pro PS4 a PS5.