Na rovinu: není to jisté, ale že slavný spisovatel George R. R. Martin, autor ságy Písně ledu a ohně, na jejíž motivy nedávno HBO dotočilo seriál Hra o trůny, "spolupracuje na japonské hře", pravda je. Martin to sám potvrdil ve svém posledním blogu, kde kromě většího rozebírání ohledně konce seriálu zmínil i další projekty, na nichž přinejmenším spolupracuje, mezi které patří i konzultace na japonské hře. To samo o sobě je velká paráda, ale navíc by se mohlo jednat o studio From Software, které stojí za hrami jako Dark Souls, Bloodborne či březnový Sekiro: Shadows Die Twice.

Že From Software dělá na dalších hrách, jsme vás informovali už na konci minulého roku, a s první zvěstí ohledně zapojení Martina přišel Spawn Wave (viz přiložené video, čas 4:13) ke konci března. Martinova slova to nyní zčásti potvrzují. Sice se v Japonsku nachází spoustu kvalitních studií, ale ruku v ruce si tyto informace docela jdou, nemyslíte? A nějaké líbivé hře od těchto lidí by nešlo říct ne. 

Možná se prvních konkrétních informací dočkáme už na letošní E3. A možná taky ne, stejně jako předposlední knížky Písně ledu a ohně, jejíž vydání je stále v nedohlednu.