NVIDIA pravděpodobně odloží představení karty GeForce RTX 3080 Ti kvůli nedostatečné produkci. Na konferenci CES byla představena karta 3060. Je možné, že se nové karty dočkáme až za pár měsíců. 3080 Ti by měla výkonnostně i cenově spadat mezi RTX 3080 a RTX 3090 a mít 20 GB videopaměti.

NVIDIA nebyla od vydání nové generace karet schopna naplnit poptávku, problémy navíc pravděpodobně potrvají ještě pár měsíců. Vinu NVIDIA shazuje hlavně na vysokou poptávku, o problémech s výrobou karet jsme již psali.

Přečtěte si také: NVIDIA představuje nový čip Blackwell, překonávající předchozí generaci v rychlosti a efektivitě

Ve videu Gamers Nexus je zmiňováno, že očekávaná grafická karta RTX 3080 Ti vyjde až v době, kdy bude mít NVIDIA poptávku pod kontrolou. Ještě nedávno se spekulovalo o brzkém příchodu této grafické karty, nakonec však zřejmě uvolnila výrobní kapacity kartě RTX 3060.

Ve videu je zmíněno: „Podle toho, co nám partneři říkali, se Nvidia rozhodla to pozastavit, dokud nezíská větší zásobu stávajících SKU, které již prodává. Nvidia také měla další plány pro leden/január, ale zní to, jako by všechny byly v tuto chvíli v podstatě odloženy.“

Zmiňuje také, že by dříve mohly přijít karty RTX 3050 a 3050 Ti, o kterých se spekuluje.

Problémy s produkcí pravděpodobně pominou až s koncem prvního čtvrtletí, zřejmě si tak na tuto očekávanou kartu budeme muset počkat. Nesmíme ale zapomenout, že se nejedná o oficiální zdroj.