Od 16. do 20. 3. se v San Franciscu koná každoroční vývojářská konference, kde společnosti představují nové technologie, pořádají diskuzní panely, poodhalují zákulisí vývoje her a navazují kontakty. Z důvodu obav z koronaviru bude ale letošní ročník jiný. Firmy se postupně omlouvají, že se Game Developers Conference nezúčastní.

Jako první jsme se dozvěděli o herní divizi Facebooku společně s Oculusem. Následovala Sony se svým PlayStationem, Kojima Productions a dnes se přidala i Electronic Arts. Všechny vyjmenované společnosti ruší účast na GDC, aby chránily své zaměstnance před nákazou čínským koronavirem. Všem zaměstnancům EA pak bylo doporučeno, aby do San Francisca necestovali.

Společnost Square Enix na GDC bude, ale bez svých japonských zaměstnanců, kteří tvoří velkou část firmy. Capcom zase oznámil, že plánovaný Monster Hunter: Festa event v Bostonu na PAX East bude, ale vývojáři Monster Hunteru se už nepřesunou do San Francisca.

Ve Spojených státech amerických se koronavirem dosud nakazilo 53 lidí, žádný nezemřel.

Pokud se bude situace ohledně koronaviru zhoršovat, je dost možné, že to ovlivní i další významné události. V zákulisí se mluví, že kvůli koronaviru odložili v Sony představení PlayStationu 5.