Kvůli řádění koronaviru byl už zrušen největší herní veletrh na světě, E3, a spousta dalších významných akcí. Jaká velká herní oběť bude následovat po nich? No, to nikdo zatím úplně přesně neví. Je však jasné, že přípravy na druhý obrovský veletrh Gamescom jsou v plném proudu a jen tak se rušit nebude. Má totiž jednu velkou výhodu, bude probíhat až od 26. do 29. 8., kdy by se už virus mohl dát na ústup.

S informací přišli samotní organizátoři na svém Twitteru, kteří dali jasně najevo, že se Gamescom, pořádaný pravidelně každý rok v německém Kolíně nad Rýnem, zatím rušit nebude. Nic však neberou na lehkou váhu. Situaci neustále sledují a vyhodnocují, „protože zdraví všech návštěvníků a partnerů veletrhu je nejvyšší prioritou.“ Zároveň ve svém příspěvku odkazovali na rozhodnutí vlády – zrušení všech událostí s kapacitou nad 1000 lidí. Toto nařízení je ovšem platné pouze do 10. 4., takže Gamescom v současné době neohrožuje.

Přípravy veletrhu tedy aktuálně probíhají podle plánu. Navíc nás organizátoři ujistili, že pokud by se situace nezlepšovala a celá akce by byla odložena či zrušena, budou všem vráceny peníze za vstupenky a kódy voucherů budou obnoveny pro nové události.