Pro mnohé patřilo oznámení remaku Demon's Souls mezi největší a nejlepší překvapení minulého eventu Sony. Tenhle dnes už legendární titul od japonského studia FromSoftware však patří mezi jakousi „polozapomenutou“ část herní historie.

Takzvaný souls žánr se totiž ve velkém rozmohl až s příchodem prvního Dark Souls o dva roky po vydání Demon's Souls a tento starší bratříček byl, mj. i proto, že byl exkluzivně pouze pro PlayStation 3, tak trochu zapomenut.

Spousta hráčů si k němu našla cestu už tehdy, a ještě více hráčů o několik let později, ale nikdy se novějším titulům od FromSoftware nevyrovnal po stránce slávy a oblíbenosti.

Díky Sony a studiu Bluepoint tak má Demon's Souls druhou šanci a vypadá to, že jí obě společnosti využívají naplno. Noví hráči se mají na co těšit a pamětníkům původní verze se vrátí spousta vzpomínek při pohledu na nové ukázky.

Gameplay trailer nám dává pohled hlavně na úvod hry zakončený tutoriálovým bossem Vanguardem (a typickou smrtí).

V neposlední řadě jsme se také dozvěděli to, co si spousta hráčů přála - Demon's Souls bude launch titulem pro PlayStation 5. To znamená, že vyjde společně s novou konzolí již v listopadu.

*Oficiální video od Sony bylo staženo z YouTube, chybně uvádí, že hra vyjde i na PC a časem na další konzole.