Přesně 21 dnů zbývá do vydání Half-Life: Alyx a my se konečně můžeme podívat na první, nefalšované gameplay záběry. Americký magazín IGN dnes večer exkluzivně zveřejnil 9 minut z hraní a k tomu přidal tři gameplay trailery. Každý si tak může ověřit, jaký spin-off kultovní série Half-Life pro virtuální realitu je.

Half-Life: Alyx byl vytvořen od nuly s ohledem na virtuální realitu. Vývoj probíhal několik let a hra nabídne plnohodnotný příběh odehrávající se mezi Half-Life a Half-Life 2. Valve tvrdí, že hra přinese bezprecedentní zážitek v nejvyšší kvalitě.

První gameplay trailer ukazuje podobné záběry, které servíruje IGN v ukázce nahoře. Ve druhém videu vidíme hlavní hrdinu Alyx při různých činnostech, včetně boje. Ano, to už je v době, kdy se Xen infiltrovat do City 17. Třetí video přináší pohled na napjaté, hektické přestřelky s vojáky Combine.

Hlavní hrdinkou Half-Life: Alyx je Alyx Vance, která je jedinou šanci lidstva na přežití. Společně se svým otcem (Dr. Eli Vance) se Alyx snaží čelit brutálním útočníkům. Alyx moc dobře známe, v původním příběhu Half-Life je důležitou postavu v boji proti Combine a současně blízkou přítelkyní a spojencem hlavního hrdiny Gordona Freemana.

„Prohra v Seven-Hour War je stále čerstvá. Ve stínu rostoucí pevnosti Combine známé jako Citadel se obyvatelé City 17 učí žít pod nadvládou svých útočníků. Mezi populací jsou ale dva nejuznávanější vědci Země: Dr. Eli Vance a jeho dcera Alyx, zakladatelé odporu. Stanete se Alyx Vance a chystáte se rozpoutat revoluci.“

Alyx bude stát za vznikem odporu proti Combine v City 17 a tajně bude pokračovat ve vědecké činnosti spočívající v provádění klíčových výzkumů a vytváření neocenitelných nástrojů pro pár lidí, kteří jsou dostatečně stateční, aby se postavili proti Combine. Každý den se hráči mají dozvědět více informací o svém nepřáteli a každý den se budou snažit najít jejich slabiny.

„Ponořte se do hlubokých environmentálních interakcí, řešte hádanky, zkoumejte svět a užívejte si viscerální boje,“ láká Valve na Half-Life: Alyx. Důležitou náplní hry má být střelba, kdy se budeme muset vyklánět, stejně tak ale budeme trávit čas zkoumáním a prohledáváním prostředí a vyhýbáním se nepřátelům. Hratelnost je různorodá.

Half-Life: Alyx vychází 23. 3. 2020 pro počítače. Nutné je mít headset pro virtuální realitu, hra podporuje Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift a Windows Mixed Reality.