Společnost Sony publikovala krátkou reklamu na konzoli PlayStation 5, která je věnována funkci Game Boost. Jde o marketingový výraz pro způsob, jakým zpětná kompatibilita vylepšuje vybrané hry z PlayStationu 4 na nové generaci konzole.

Video je složeno z krátkých záběrů na hry jako God of War a Ghost of Tsushima, což jsou hry, které využívají hardware PlayStationu 5, ale musely kvůli tomu obdržet bezplatnou aktualizaci, stejně jako Days Gone. Mnohem více zaujme zahrnutí Shadow of the Colossus. Tohle akční dobrodružství z roku 2018 od studia Bluepoint Games dosud žádný patch nedostalo, ale na PS5 má fungovat lépe právě díky Game Boostu.

Přečtěte si také: Hry pro PS5 a PS4 příliš drahé? Sony čelí žalobě kvůli monopolu PlayStation Store

Doufejme, že časem dojde na vylepšení dalších titulů. Hráči by jistě ocenili, aby si na PS5 mohli v lepší kvalitě zahrát Uncharted 4: A Thief’s End a Bloodborne. Takových titulů je ale mnohem víc.

Na konci traileru je vidět také logo Game Boost, které dosud Sony neprezentovala. To může naznačovat, že společnost plánuje větší podporu pro Game Boost.

Sony v poslední době začíná PlayStation 5 a její technologie více propagovat, včetně bezdrátového ovladače DualSense s haptickou odezvou a adaptivními spouštěmi.