Předplatné se dere do videoherního světa. Neúspěšnější službu nabízí v současné době Microsoft se svým Game Passem pro konzole Xbox a počítače s operačním systémem Windows. Podobné služby nabízejí také společnosti Ubisoft a Electronic Arts a dle spekulací obdobu chystá také Sony pro PlayStation. Není tak divu, že se objevují otázky směřující k Valve, majiteli největšího digitálního obchodu pro PC.

Gabe Newell tuto otázku obdržel v rozhovoru s webem PC Gamer. Spoluzakladatel a šéf Valve odpověděl, že jeho společnost neplánuje žádnou předplatitelskou službu ve stylu Game Passu. Steam Passu se nedočkáme. Rád by na Steamu přivítal samotný Game Pass od Microsoftu, stejně jako na Steamu funguje EA Play.

Newell dokonce přiznal, že s Microsoftem jednal. Řešili spolu i problém, který spočívá v tom, že hry dostupné v PC Game Passu jsou jiné verze než verze na Steamu. To je důvod, proč se často objevují problémy specifické pro hry v PC Game Passu, nejnovějším příkladem je Total War: Warhammer 3.

Je jasné, že PC Game Pass na Steamu by Microsoftu zajistil další předplatitele, kteří nechtějí přecházet na Microsoft Store. Nadějí pro ně je i vyjádření Phila Spencera. Šéf Xboxu a herní divize Microsoftu se několikrát nechal slyšet, že chce mít Game Pass na co největším množství platforem. Navíc se pozitivně vyjadřuje o Steam Decku. Zdá se, že vztahy mezi oběma společnostmi jsou dobré. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.