Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Vývojáři Blizzardu jsou frustrovaní a bojují za vyšší platy. Po firmě se má šířit list, do kterého zaměstnanci anonymně píšou své platy a mohou se tak porovnávat jednotlivé pozice a kolegové. Jeden zaměstnanec odhaluje, že sice dostali přidáno, ale méně než 50 centů na hodinu. Platy v Blizzardu mají být nižší než u konkurence, a to přesto, že finanční výsledky jsou lepší a lepší.

Přečtěte si také: Propuštěna polovina vývojářů remaků Destroy All Humans! Výpovědi také v People Can Fly

Hlavní producenti a inženýři v Blizzardu mají mít více než 100 tisíc dolarů ročně, zatímco platy testerů a členů zákaznické podpory nejsou o mnoho vyšší než minimální mzda. Někteří zaměstnanci dokonce píšou, že si nemohli dovolit jídlo v podnikové jídelně a přitom odhalují, že Bobby Kotick loni obdržel 40 milionů dolarů, v letošním roce má být jeho plat ještě vyšší. Celkově měl za 4 roky obdržet 90 milionů dolarů.

- V Assassin's Creed Valhalla se můžete pomazlit s kočkou a zpříjemnit si jinak brutální prostředí. Interakce se zvířaty se stává pro hry stále důležitější, například v Ghost of Tsushima můžete pohladit lišku a v Dragon Quest Builders 2 zase psa.

- Když už jsme u AC: Valhalla, tak se zdá, že několik vývojářů toužilo po tom, aby ve hře byla pouze jedna hratelná postava. Část týmů pracujících na této akční adventuře si měla přát, aby hlavní hrdinkou byla ženská verze Eivor. S informací přišel ilustrátor, jenž dříve s Ubisoftem spolupracoval. Dozvědět se to měl od jednoho z obětí Ashrafa Ismaila, tedy bývalého kreativního ředitele hry.

Jedna postava (žena) měla být také pouze v Syndicate, Origins a Odyssey. Vedení ale donutilo tvůrce, aby přidali i mužskou postavu, hrozilo, že by se hra pouze s hlavní hrdinkou hůře prodávala a prý má být marketingová kampaň Valhally zaměřena zejména na muže. Pravdou je, že v databázi skandinávských jmen je Eivor jméno pro ženu.

- Fall Guys: Ultimate Knockout měl sice první den problém, ale tuhle šílenou multiplayerovou party hru ve stylu battle royale v jeden moment hrálo 120 tisíc hráčů. To je pro malé studio Mediatonic velký úspěch. Hra je dostupná na PC a PS4 (zdarma v rámci srpnové nabídky PS Plus). Vy se zatím můžete podívat na trailer:

- Mikrotransakce jsou pro Take-Two nadále důležité. Společnost vydělává nejen na GTA V (respektive GTA Online), ale také na NBA 2K20. Tahle basketbalová hra měla přivést do pokladny více než miliardu dolarů za méně než rok, přičemž se prodalo 14 milionů kopií. Pro srovnání, GTA 5 v roce 2019 (šest let po vydání) vygenerovalo přes 595 milionů. Pak se divme, že jsou ve hrách mikrotransakce.

- 41 procent všech příjmů generují u Sony dodatečné balíčky, mikrotransakce a další nákupy ve hrách. Vyplývá to z finančních výsledků a jde o čísla od dubna do června letošního roku. Celkem je to 2,29 miliardy dolarů. Nejde ale pouze o hry od Sony, japonská společnost má 30procentní provize z Ultimate Team ve FIFA i GTA Online.

- Nová Forza Motorsport bude podporovat program Smart Delivery. Tím pádem by měla vyjít nejen na Xbox Series X a Windows 10, ale také na Xbox One. Jinak Microsoft píše o podpoře 4K, 60FPS a DirectX Raytracingu.

- I minulý týden se ve Velké Británii nejlépe prodávala PS4 exkluzivita Ghost of Tsushima. Na druhém místě je Animal Crossing: New Horizons, zatímco třetí je novinka Destroy All Humans!. V seznamu deseti nejlepších najdeme i F1 2020, Skater XL nebo Grand Theft Auto V.

- Star Wars: Squadrons se bude prodávat za 40 dolarů/euro místo standardních 60 dolarů/euro. Vývojáři na hře nepracovali tak dlouho a je navržena, aby uspokojila poptávku. Hráči si přáli létat ve světě Hvězdných válek a užívat si soubojů. Titul vyjde 2. října na PC, PS4 a Xbox One.

- Bethesda na GOG.com v rámci blížícího se QuakeConu pořádá slevy až do výše 75 procent. Například na definitivní edici Dishonored (7€), Dishonored 2 (10€), Fallout: New Vegas Ultimate Edition (5,99€). Prey (7,49€), Quake 4 (4,49€), The Evil Within 1 (4,99€) a 2 (7,49€), The Ultimate Doom (1,69€) nebo Wolfenstein: The New Order a The Old Blood (každý za 5,99€).

- Podívat se můžete na gameplay záběry z pre-alfa verze polské first-person střílečky Land of War: The Beginning, která je zasazena do období druhé světové války. Hra by se měla objevit koncem letošního roku na PC.